Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για ΕΕΣΣΤΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ, συναντή-θηκε με την Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να ενημερωθεί για
την πορεία της ιδιωτικοποίησης (και με βάση τις διαρροές για το κατατεθέν τίμημα ξεπούλημα) της ΕΕΣΣΤΥ, ώστε να καθορίσει τα επόμενα βήματα αντίδρασης.
Έπειτα από την κατάθεση μίας και μοναδικής προσφοράς από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ενώ θα έπρεπε να κηρυχθεί ΑΓΟΝΟΣ ο διαγωνισμός, το Δ.Σ. του Ταμείου Αποκρατι-κοποιήσεων, κάλεσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να καταθέσει βελτιωμένη προσφορά δίνοντας διορία έως τις 13 Απριλίου!
Είναι πλέον ξεκάθαρο, με τα όσα ακούμε - μιας και δεν αποκάλυψαν το τίμημα στο Προεδρείο της Π.Ο.Σ.- ότι η ΕΕΣΣΤΥ προορίζεται να (Ξε)πουληθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα απ’ ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ!
Το σημαντικότερο όμως και αποκαλυπτικό είναι, όπως δήλωσε η Διοίκηση του Ταμείου, ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ της ΕΕΣΣΤΥ δεν διασφαλίζεται την επόμενη ημέρα της ιδιωτικοποίησης.
Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα δυσμενής και καταστροφική για όλους εμάς που δώσαμε τη μισή ζωή μας σ’ αυτήν την εταιρεία!
Δυστυχώς, εκτός από το σοβαρό ζήτημα της ιδιωτικοποίησης και των αποτελεσμά-των της, το τελευταίο διάστημα, διάφορα συνδικαλιστικά παπαγαλάκια, εντός και εκτός ΕΕΣΣΤΥ, προσπαθούν να εμφανίσουν την ΜΗ ΠΩΛΗΣΗ ως καταστροφή και επιδίδονται σε δηλώσεις ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΕΣ, κατηγορώντας το προσωπικό της Εταιρείας ότι απορρίπτει την ιδιωτικοποίηση γιατί δήθεν δεν θέλει να εργαστεί ενώ παράλληλα εμφανίζουν το τίμημα των 9εκ.€ ως λογικό, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕΣΣΤΥ είναι πέντε οικόπεδα της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και κάτι τρύπιες λαμαρίνες!
Οι «συνδικαλιστές» αυτοί εμφανίζονται ως προαγωγοί και μάνατζερ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στηρίζοντας με στόμφο την εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ από τους Ιταλούς ως την καλύτερη λύση!
Δεν είναι τώρα η ώρα να ασχοληθούμε με αυτούς.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας μας και οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Περιστά-σεις που είναι πολύ δύσκολες και απρόβλεπτες!
Αυτό για το οποίο κάποιοι μας καθησύχαζαν εδώ και χρόνια και το προσπαθούν και σήμερα βρίσκεται προ των πυλών!
Το ενδεχόμενο απολύσεων που φάνταζε ως αδύνατο, έπειτα από τις δηλώσεις της Διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, είναι πλέον ορατό!
Έπειτα από όλα τα παραπάνω κι ενώ η Π.Ο.Σ. θα έπρεπε να σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της, οι γνωστοί στο Πανελλήνιο εργοδοτικοί συνδικαλιστές, συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης, μαζί με τους Νεοφιλελέ συνδικαλιστές, υποστηρικτές των ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να ικανοποιήσουν το νέο αφεντικό τους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να συνεχίσουν το λιβάνισμα του Υπουργού Μεταφορών, κάνουν ό,τι μπορούν για να αποπροσανατολίσουν την Ομοσπονδία και κυρίως τους εργαζόμενους από τις σοβαρές αυτές εξελίξεις.
Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να απομονώσουν τα κάθε λογής παπαγαλάκια!
Καλούμε την Ομοσπονδία ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ, μετά από την αποστολή των στοιχείων στον Εισαγγελέα να καλέσει τα Σωματεία-Μέλη της και αφού ενημερωθούν οι εργαζόμενοι της ΕΕΣΣΤΥ, να ληφθούν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και κινήσεις κάθε μορφής!
Δυστυχώς άλλη μια Κυβέρνηση, αυτή τη φορά Αριστερή, κορόιδεψε τους Σιδηροδρομικούς όπως έκαναν οι κυβερνήσεις όλων των τελευταίων ετών!
Ο κ.Τσίπρας ο οποίος παραδέχθηκε ότι είναι ΨΕΥΤΗΣ αλλά ΟΧΙ κλέφτης - ελέγχεται γι’αυτό - αφού εμπορεύθηκε την ΕΛΠΙΔΑ και με το 3ο μνημόνιο αύξησε από 8-15 τα χρόνια για συνταξιοδότησή μας, τώρα μας αφήνει μετέωρους και στο έλεος των Ιδιωτών και του ΤΑΙΠΕΔ!
Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν εμείς οι Επαγγελματίες Σιδηροδρομικοί κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας αρκεί να το πιστέψουμε και να μην πέσουμε στην παγίδα που μας στήνουν!
Έχουμε χρέος ν’ αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά!
Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία μας, απέναντι στις οικογένειες μας, απέναντι στα παιδιά μας!
Έχουμε χρέος και υποχρέωση να ανατρέψουμε τις βάρβαρες εξελίξεις που απεργάζονται για εμάς χωρίς εμάς!
  


     Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Πως τα φέρνει η ζωή. Η ΔΑΚΕ σήμερα δηλώνει ότι δεν είναι διασφαλισμένοι οι συνάδελφοι στην ΕΕΣΣΤΥ -μετά την συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ- και καλεί την ΠΟΣ σε δράσεις. Η ίδια παράταξη όμως,αποχώρησε απο συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣ, 1 μήνα πρίν και μόλις 4 μέρες πριν την κατάθεση προσφοράς για την ΕΕΣΣΤΥ με το πρόσχημα ότι δεν τηρήθηκε η ώρα για την έναρξη της συνεδρίασης! Τώρα καλεί την ΠΟΣ σε εγρήγορση!Μιλάμε για την ίδια παράταξη που θέλει να μας πείσει ότι τους έπιασε ο πόνος. Επικίνδυνοι τουλάχιστο και καιροσκόποι σίγουρα. Η γνωστή τους τακτική...Το Προεδρείο της ΠΟΣ έχει εξουσιοδοτηθεί για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν,αλλά η πλειοψηφία του (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) εδώ και 4 μήνες ασχολείται με την συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Το μισό χρόνο να κατανάλωναν για το θέμα της ΕΕΣΣΤΥ κάποιο αποτέλεσμα θα υπήρχε.Αλλά είπαμε. Επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των συναδέλφων, τουλάχιστο, επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων στην τεχνική βάση!

    Γενιδούνιας Κώστας

    Υ.Γ. Αν περίμενε η ΔΑΚΕ να της πεί το ΤΑΙΠΕΔ για τους εργαζόμενους, τότε μάλλον δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση.Ας ρωτήσει εμάς που 3 χρόνια με καθημερινές δράσεις,τρέχαμε για ΟΛΑ.
    Υ.Γ.2 Γιατί η ΔΑΚΕ καλεί την ΠΟΣ. Ας κάνει την εκκίνηση των δράσεων ο ΣΣΒΕ στον οποίο έχει και αυτοδυναμία. Θυμίζω ότι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα Σωματεία της προχώρησαν σε κινητοποιήσεις 13 ημερών το καλοκαίρι του 2016!
    Υ.Γ.3 Ο Κιουτσούκης που είναι κρυμένος, ασχολείται ακόμα με την συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή περιμένει να του λύσουν τα προβλήματα άλλοι.Για αυτόν τον αποκαλώ και συνδικαλιστικό απατεώνα ολκής.
    Υ.Γ. 4 Τα μόνα παπαγαλάκια στον σιδηρόδρομο είναι ΜΠΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή