Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Η πρώτη δήλωση κ. Σπηλιόπουλου κάνει αναφορά για μη ταύτιση απόψεων με τον κ Καραμανλή


Επιστολή παραίτησης από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ καταθέτει σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου, ο Αιγιώτης πρώην υφυπουργός και βουλευτής ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) Κώστας Σπηλιόπουλος. Η ξαφνική αυτή εξέλιξη προέκυψε από την αδυναμία συνεργασίας του, σύμφωνα με το περιβάλλον του ιδίου, με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.


Όπως φαίνεται, ο ρόλος του υπουργού Υποδομών στην παραίτηση του κ. Σπηλιόπουλου ήταν κομβικός, αφού είχε προηγηθεί προ ημερών επίσκεψη του Αιγιώτη πολιτικού στο γραφείο του υπουργού. Δε αποκλείεται μάλιστα, η διαφορετική προσέγγιση να έχει τις ρίζες της στις διαφορετικές κομματικές καταβολές των δύο, όμως κυρίαρχο ρόλο έπαιξε η διαφορά φιλοσοφίας, αφού ο Σπηλιόπουλος πίεζε το υπουργείο από την ανάληψη των καθηκόντων του να προχωρήσει γρηγορότερα σε έργα που αφορούσαν την αρμοδιότητά του, χωρίς απ΄ ότι φαίνεται να εισακούγεται από τον Καραμανλή.

Η δήλωσή του στο protionline.gr
΄Πράγματι, σήμερα υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ. Η απόφασή μου αυτή έχει να κάνει με τη μη ταύτιση απόψεων με τον υπουργό Υποδομών με τον οποίο είχα προ ημερών συνάντηση. Εύχομαι ο επόμενος ή οι επόμενοι να έχουν καλύτερη συνεργασία με τον υπουργό για το καλό του Οργανισμού΄΄, δήλωσε στo protionline.gr ο κ. Σπηλιόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπηλιόπουλος είχε παίξει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του σκηνικού που έκρινε το αποτέλεσμα των περσινών εκλογών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αφού με την κάθοδό του ωφελήθηκε ο υποψήφιος της Ν.Δ. Νεκτάριος Φαρμάκης που εξελέγη Περιφερειάρχης. Πάντως είναι γεγονός ότι ο κ. Σπηλιόπουλος δεν προχώρησε σε συνεργασία με τον κ. Φαρμάκη μετά την εκλογή του, ακολουθώντας τη δική του ατζέντα.

Έδωσε «μάχη» για το τρένο

Ακολούθησε η τοποθέτησή του στον ΟΣΕ στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη, θέτοντας σε νέα τροχιά τον Οργανισμό και δίνοντας τη δική του «μάχη» ώστε να προχωρήσει το μεγαλύτερο έργο που αφορά άμεσα την Αιγιάλεια, τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Αίγιο. Της ανάληψης των καθηκόντων του ωστόσο ακολούθησε η διαγραφή του από το ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα τότε είχε καταγγελθεί από τους συντρόφους του για συνεργασία με τη Ν.Δ., καθώς στις περιφερειακές εκλογές είχε κατέλθει ως επικεφαλής δικού του συνδυασμού, κόντρα στο συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα, που είχε την επίσημη στήριξη του ΚΙΝΑΛ.

Πλέον, ο Αιγιώτης πολιτικός προτίθεται να επικεντρωθεί στην περιφερειακή παράταξη «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» της οποίας είναι επικεφαλής, εκπροσωπώντας ένα σεβαστό ποσοστό πολιτών της Δυτικής Ελλάδας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

www.protionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου