Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

133 ΟΜΑΔΙΚΕΣ απολύσεις στα Λιπάσματα Καβάλας. Άλλο ένα κερασάκι στην τούρτα Χατζηδάκη -Μητσοτάκη

Άλλο ένα κερασάκι στην τούρτα γενεθλίων του προσέθεσε ο Υπουργός Εργασίας καθώς είχαμε τις πρώτες ομαδικές απολύσεις στην χώρα, με 133 εργαζόμενους (Συμβάσεις αορίστου χρόνου)  στα Λιπάσματα Καβάλας να απολύονται ΟΜΑΔΙΚΑ. Ο Πρόεδρος Εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας Νίκος Βογιατζίδης  ανέφερε σε δημόσια τοποθέτηση του :Οι πρώτες ομαδικές εκδικητικές απολύσεις στην Ελλάδα είναι γεγονός...130 οικογένειες στην Καβάλα οδηγούνται στην ανεργία Ο Πρωθυπουργός "τήρησε" την δέσμευσή του
και "ασχολήθηκε" προσωπικά με το θέμα... Κάλυψε πολιτικά τον Λαυρεντιάδη - ταυτίστηκε μαζί του... ο Υπ. Εργασίας "κατάπιε" τα  όσα ο ίδιος κατήγγειλε ως αντιπολίτευση για τον εν λόγω "επιχειρηματία"... Φυσικά όλα αυτά ο Λαυρεντιάδης και ο κάθε Λαυρεντιάδης (βλέπε πετρέλαια...) δεν θα τα τολμούσε, αν είχαμε πραγματικούς τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές και όχι πολιτικά ανδρείκελα επιχειρηματικών συμφερόντων, οι οποίοι συνειδητά καλύπτουν διαστρεβλωμένες επιχειρηματικές πρακτικές που οδηγούν την Καβάλα σε φτωχοποίηση... 

ΟΧΙ κύριοι, όσο και να θέλετε την Καβάλα δεν θα την μετέτρεψε σε εργασιακή γαλέρα... 

Θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας... 

Να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά μας δικαιώματα, την ασφάλειά μας, τις οικογένειές μας, την αξιοπρέπειά μας...

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας αναφέρει σε ανακοίνωση της : 

Οι εργαζόμενοι που αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν τις μεθοδεύσεις της ιδιοκτησίας και δεν έσκυψαν το κεφάλι σε ανάλγητους εκβιασμούς, αυτοί που αρνήθηκαν να μετατρέψουν την εργασιακή τους σχέση σε «πινγκ πονγκ» μεταξύ των «παρένθετων» εταιρειών, αυτοί που δεν λύγισαν από το απίστευτο ανθρωποκυνηγητό σε βάρους τους, αυτοί που διαθέτουν την τεχνογνωσία προκειμένου να διασωθεί ένα Εργοστάσιο το οποίο καταρρέει μηχανολογικά… ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ.

Απολύονται το 2021 με την Εταιρία να προσκομίζει Ισολογισμό του 2014!!! Είναι ξεκάθαρο ότι απολύονται χωρίς πραγματικά οικονομικά στοιχεία με μοναδική αίτια τα ειδεχθή σχέδια και τις εκδικητικές πρακτικές της Διοίκησης της Εταιρίας.

Οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εργασίας έμειναν στα λόγια… οι παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις βγήκαν ξανά από τα συρτάρια της πιο «μαύρης» επιχειρηματικότητας. Λόγια του αέρα…και 133 εργαζόμενοι κυριολεκτικά στον αέρα.

Οι εργαζόμενοι μάταια ανέμεναν ενημέρωση για τις ενέργειες της Κυβέρνησης… Τελικά, η μόνη ενημέρωση που έλαβαν ήταν η γνωστοποίηση της ΟΜΑΔΙΚΗΣ τους ΑΠΟΛΥΣΗΣ.

Σε κάθε περίπτωση εξυπηρετήθηκε η «νοσηρή», και όχι η υγιής, επιχειρηματικότητα σε βάρος του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος, σε βάρος του Κράτους Δικαίου και των υγιών εργασιακών σχέσεων.

Η επιχειρηματικότητα του «δεν πληρώνω» που γέννα τρομακτικά χρέη και ανείσπρακτες οφειλές φορτώνοντας τον Ελληνικό λαό και το Ελληνικό Δημόσιο, η επιχειρηματικότητα που ταυτίζεται με την παραβατικότητα καταστρατηγώντας κάθε είδους Δικαίου, η επιχειρηματικότητα που καταργεί θέσεις σταθερής εργασίας δημιουργώντας ευέλικτες, επισφαλείς και υποαμειβόμενες θέσεις απασχόλησης.

Η ανοχή στον «Νέρωνα» της Χημικής Βιομηχανίας είναι συνενοχή. Εκτός κι αν η θέση της Γενικής Γραμματέως Εργασίας ότι «οι απολύσεις είναι απελευθέρωση και ευκαιρία επανατοποθέτησης στην αγορά εργασίας» συνιστά επιτελική κυβερνητική πολιτική…

Ο εμβληματικός αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται κινηματικά, συνδικαλιστικά και δικαστικά.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ μέχρι την τελική και οριστική δικαίωση…

Γραμματεία Τύπου Ο.Ε.Χ.Β.Ε.


Και κάτι ακόμα...... 


Στις 10 Ιουνίου ο Υπουργός Εργασίας είχε συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων, της Ομοσπονδίας τους και της ΓΣΕΕ και ΕΙΧΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ για ΛΥΣΗ του προβλήματος. 

"Ο Υπουργός Εργασίας κ.Κωστής Χατζηδάκης,λαμβάνοντας το λόγο ξεκαθάρισε, όπως άλλωστε έπραξε και χθές από το βήμα της Βουλής, ότι δεν παίρνει πίσω λέξη, απ’όσα κατήγγειλε το 2018 ως βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχετικά με τις μεθόδους του Λαυρεντιάδη.

Δεσμεύτηκε δε, ότι θα επιδιώξει άμεσα συννενόηση με την εργοδοσία, ώστε αφενός να επιστρέψουν οι 133 εργαζόμενοι απρόσκοπτα στην εργασία τους, αφετέρου η λιπασματοβιομηχανία να λειτουργήσει σύμφωνα με κανόνες δικαίου και ασφάλειας για το σύνολο των εργαζομένων σε αυτήν." ανέφερε ο συνάδελφος Μάκης Θεοχάρης μετά την συνάντηση που υπήρξε στο Υπουργείο Εργασίας. 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι δεσμεύσεις ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ. ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου