Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

GDL : 95% υπέρ της απεργίας απο τους μηχανοδηγούς

 Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ξεπέρασε τις προσδοκίες μας δήλωσε ο Πρόεδρος του συνδικάτου των μηχανοδηγών Claus Weselksy και η απεργία ξεκινά σήμερα το βράδυ στις εμπορικές αμαξοστοιχίες και θα συνεχιστεί με την επέκταση της και στις επιβατικές αύριο και μεθαύριο. 

Δεν θα επιτρέψουμε η εταιρεία να χορηγεί μεγάλα bonus

στο στελεχιακό της δυναμικό και να αρνείται στους μηχανοδηγούς τις προτεινόμενες αυξήσεις τόνισε, καταλήγοντας πως οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο είναι θυμωμένοι με όσα βλέπουν το τελευταίο διάστημα στον τομέα αυτό. 

Ακόμη και στη μεγαλύτερη πανδημία, αυτή του κορωνοϊού, οι σιδηροδρομικοί  εργάστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες και διατήρησαν την κυκλοφορία ασφαλή και αξιόπιστη όλο το εικοσιτετράωρο. Αξίζουν αναγνώριση και εκτίμηση για το έργο τους και όχι δημόσιες επιθέσεις από τον διευθυντή προσωπικού της DB Martin Seiler, κατέληξε ο Πρόεδρος του GDL. 

Αναμφίβολα, εξελίξεις άκρως ενδιαφέρουσες καθώς η απεργία των μηχανοδηγών έρχεται σε μια περίοδο με αυξημένη επιβατική κίνηση στην Γερμανία, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών. 

Υπενθυμίζουμε ότι στην Γερμανία το GDL εκπροσωπεί το σύνολο των μηχανοδηγών, τόσο στην DB καθώς και σε όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες,  όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη με τα συνδικάτα του κλάδου μας. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου