Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Τι θα γινόταν στην Ελλάδα των Μητσοτάκη - Χατζηδάκη, αν είχαμε αυτές τις εικόνες ;

 Οι εικόνες απο την συμμετοχή και περιφρούρηση της απεργίας των Γερμανών Μηχανοδηγών, μας φέραν στο μυαλό τον τελευταίο Νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσπαθεί όχι μόνο
να καταστήσει ανέφικτο το δικαίωμα στην απεργία με τις πολύπλοκες ρυθμίσεις που εισάγει, αλλά και να αποκλείσει κάθε προσπάθεια περιφρούρησης της, εισάγοντας ακόμα και την έννοια της... ψυχολογικής βίας που θα μπορούσε να επικαλεστεί ένας εργοδότης ότι ασκείται στους εργαζόμενους απο το συνδικάτο για να συμμετέχουν στην απεργία και έτσι να ζητήσει αυτή να κηρυχθεί  παράνομη στα δικαστήρια. 

Οι εικόνες δείχνουν την διαφορά νοοτροπίας και τον σεβασμό στο δικαίωμα στην απεργία που έχουν προηγμένα Ευρωπαϊκά Κράτη. 

Στην Ελλάδα των κ. Μητσοτάκη- Χατζηδάκη η λέξη απεργία θέλουν να καταστεί συνώνυμο της παρανομίας. 


Στον superman Υπουργό Εργασίας που υπερασπίστηκε τις ακραία νεοφιλελεύθερες ρυθμίσεις αφιερώνουμε τις εικόνες απο το Βερολίνο και το Αουγκσμπουργκ απο  τις συγκεντρώσεις των απεργών του GDL.  (παρόμοιες έχουν γίνει σε όλη την Γερμανία).

Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που μοναδικό στόχο έχουν να διαλύσουν τα συνδικάτα, να απαγορεύσουν το δικαίωμα στην απεργία και να καταστήσουν ζούγκλα την αγορά εργασίας στην Ελλάδα. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου