Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Απολύσεις μονίνων και στα Ελληνικά Πετρέλαια - Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας

Μορφή πανδημίας λαμβάνουν οι απολύσεις στην αγορά εργασίας
. Μετά τα Λιπάσματα Καβάλας, απολύσεις και στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΚΟ) , που είχαν κερδοφόρα χρήση 90 εκ το πρώτο τρίμηνο.   Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενέργειας > 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Μετά την τροποποίηση του Καταστατικού των ΕΛΠΕ με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτείας (χωρίς εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ) προς όφελος του βασικού μετόχου και εν μέσω κατακαλόκαιρου, πανδημίας και με την πύρινη λαίλαπα να καταστρέφει μεγάλο τμήμα της χώρας, η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ προχώρησε, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Μέλος μας ΠΕΠΕΚΟ, στην απόλυση εργαζόμενου με σύμβαση αορίστου χρόνου. 
Με πρόφαση τη «μέτρια απόδοσή του» κατά την αξιολόγηση, χωρίς καμία προειδοποίηση κάλεσε τον εργαζόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, και του πρότεινε να υπογράψει ένα μικρό πακέτο αποχώρησης, το οποίο ο εργαζόμενος δεν αποδέχτηκε . Από τη στιγμή που δεν έγινε αποδεκτό το πακέτο από τον εργαζόμενο, του ανακοινώθηκε άμεσα η απόλυσή του και στη συνέχεια με συνοδεία στελεχών οδηγήθηκε στο γραφείο του όπου μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συναδέλφων του έγινε έλεγχος στα έγγραφα που είχε στο γραφείο και στον υπολογιστή του. 
Απώτερος σκοπός του συστήματος αξιολόγησης των εργαζομένων είναι η βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων και όχι αυτή να χρησιμοποιείται σαν δούρειος ίππος για την απόλυσή τους, παραβιάζοντας την ίδια την αξία της αξιολόγησης των εργαζομένων. 
Το μήνυμα που θέλει να περάσει η Εταιρεία στους εργαζόμενούς της είναι ξεκάθαρο. Η μεταμόρφωση των ΕΛΠΕ σε πράσινο ενεργειακό Όμιλο περνάει μέσα από την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων . 
Ο σεβασμός στον κάθε εργαζόμενο, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν άμεσα συνδεδεμένος με την ανάπτυξη της εταιρείας. Η μεταμόρφωση των ΕΛΠΕ σε πράσινο ενεργειακό όμιλο δεν θα μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει ταυτόχρονα ο σεβασμός στον ανθρώπινο παράγοντα. 
Η ΠΟΕ καταγγέλλει αυτήν την ενέργεια και καλεί τη Διοίκηση να την ανακαλέσει άμεσα . 
Οι εργαζόμενοι ξέρουν να αγωνίζονται όπως έχουν αποδείξει στο παρελθόν και θα συνεχίσουν να το πράττουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου