Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Επί ποδός τα συνεργεία του ΟΣΕ - Ενημέρωση

Αφού επετράπη από την Πολιτική Προστασία, τα -αποψιλωμένα απο προσωπικό- συνεργεία του ΟΣΕ χτες βρέθηκαν στην γραμμή για να επιθεωρήσουν την κατάσταση της μεταξύ Αθήνας- Οινόης. Οι συνάδελφοι μέσα σε αντίξοες συνθήκες επιτέλεσαν και πάλι το καθήκον τους και απο το πρωί έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία (με diesel) στην γραμμή ανόδου μεταξύ Αθήνας- Οινόης καθώς αυτή δεν έχει επηρεαστεί απο τις καταστροφικές πυρκαγιές. 

Η γραμμή καθόδου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία τις επόμενες ώρες καθώς οι συνάδελφοι αυτήν την ώρα προσπαθούν να αποκαταστήσουν το περιτύπωμα σε σημεία στα οποία είχαν πέσει δέντρα κτλπ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν στην κάθοδο ζημιές και στην γραμμή ηλεκτροκίνησης (σε μικρή όμως έκταση και μπορούν σύντομα να αποκασταθούν).

Η μεγάλη ζημιά ωστόσο υπάρχει στην οπτική ίνα που ελέγχει την ηλεκτροκίνηση και είναι άγνωστο πότε αυτή θα αποκατασταθεί αυτή, ενώ θα πρέπει να εξεταστούν και προτάσεις για λύσεις που θα βοηθήσουν μέχρι τότε να επανέλθει σε λειτουργία το δίκτυο.

Σήμερα η κυκλοφορία μεταξύ Αθήνας- Παλαιοφάρσαλου γίνεται με συρμούς Diesel καθώς ο έλεγχος του δικτύου μέσω της οπτικής ίνας γινόταν μέχρι τον Δομοκό, κάτι που σήμερα είναι ανέφικτο εξαιτίας της ζημιάς που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές.

Δυστυχώς η εικόνα που αντικρίζουν απο χτες τα συνεργεία αλλά και οι συνάδελφοι επί των αμαξοστοιχιών στην άλλοτε καταπράσινη διαδρομή Αθήνας - Οινόης είναι απογοητευτική. Το πλούσιο δάσος έχει σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους συναδέλφους μας γιατί για άλλη μια φορά απέδειξαν την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό τους. 

Η σκέψη μας βρίσκεται στους πυροσβέστες και στους κατοίκους που δίνουν αυτήν την ώρα την μάχη στις περιοχές που φλέγονται για 6η συνεχή μέρα.....

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου