Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Συμμετοχή των Ελλήνων Μηχανοδηγών σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.


Το Σωματείο μας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών, ALE, θα συμμετέχει με τα μέλη του- μηχανοδηγούς όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών- σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Ρυθμιστικής Αρχής για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο. Η έρευνα γίνεται με απαντήσεις σε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που έχει δημιουργηθεί απο την E.R.A. (Eupopean Raillway Agency) , που θα αποστείλει το Σωματείο μας στα μέλη του και οι μηχανοδηγοί συμπληρώνουν τις απαντήσεις πάντα σε καθεστώς ανωνυμίας.

Η έρευνα διεξάγεται σε όλη την Ευρώπη αυτήν την περίοδο και με την συμμετοχή της A.L.E. (Ευρωπαική Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοδηγών) στον κοινωνικό διάλογο. Το ερωτηματολόγιο μπορεί να απαντηθεί και στην Ελληνική Γλώσσα και έτσι για πρώτη φορά οι Έλληνες Μηχανοδηγοί θα κληθούν να απαντήσουν για ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια της κυκλοφορίας , την εταιρική κουλτούρα του εργοδότη, αν δίνεται σημασία στις παραμέτρους της ασφάλειας καθώς και τις συνθήκες εργασίας στην υποδομή και την επιμόρφωση που υπάρχει εντός των σιδηροδρομικών εταιρειών. 

Όπως αναφέρει το Σωματείο των Μηχανοδηγών στην ενημέρωση των μελών του μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, "Το Σωματείο μας  υπό την αιγίδα και μετά από συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων Μηχανοδηγών -  A.L.E." ,  θα ξεκινήσει πρωτοβουλία- καμπάνια για την συμμετοχή ΟΛΩΝ των σιδηροδρομικών στην έρευνα στην Ελλάδα καθώς η Π.Ε.Π.Ε. είναι  το μοναδικό συνδικάτο που συμμετέχει ενεργά σε working group της Ευρωπαϊκής Ένωσης -μέσω της A.L.E.  για τις εξελίξεις στον σιδηρόδρομο.

Η έρευνα ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα και οι απαντήσεις των σιδηροδρομικών -και ιδιαίτερα των μηχανοδηγών- θα αξιοποιηθούν στα πλαίσια των διαβουλεύσεων για τα κρίσιμα ζητήματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο και τις προβλέψεις για αυτά, καταλήγει η Π.Ε.Π.Ε. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου