Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Και στην Π.Ο.Σ. (Λεγόμενη και Ομοσπονδία) φτιάχνουν....Σωματεία. Ανείπωτη κατάντια πραγματικά


Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς! ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
Ο κόσμος καίγεται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και η συνδικαλιστική νομεκλατούρα στον σιδηρόδρομο ζεί στο παράλληλο δικό της σύμπαν , απομονωμένη πίσω απο κλειστές πόρτες. Λες και τίποτα δεν διαπιστώνει απο
την διάλυση των τελευταίων 25 μηνών στον σιδηρόδρομο , λες και δεν έχει μάθει τίποτα απο το συνέδριο της ντροπής που "εξέλεξε" την σημερινή της ηγεσία που καμία σχέση πραγματικά δεν έχει με την δημοκρατικά εξεφρασμένη (και στις κάλπες) άποψη των σιδηροδρομικών. Για αυτό και βρίσκεται σε πρωτοφανή αδυναμία και ανυποληψία. 
Εκτός αυτών όμως ΚΑΙ η  γελοιότητα που συνοδεύει πλέον τα πρόσωπα, έχει οδηγήσει στην απαξίωση το δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης των σιδηροδρομικών. 
ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ συνεπικουρούμενες απο την ουρά που δικαιολογεί τα πάντα (ΔΕΣΚ) συνεχίζουν να κάνουν το μοναδικό που έχουν μάθει 12 χρόνια τώρα. Να παρακολουθούν την καταστροφή του σιδηροδρόμου και να προσπαθούν ΜΟΝΟ να επιβιώνουν συνδικαλιστικά. 
Τους τελευταίους 25 μήνες δεν υπάρχει συνδικάτο στον ΟΣΕ. Δεν υπάρχει Ομοσπονδία. Δεν υπάρχει Σωματείο. Όλοι έχουν καταπιεί το αμίλητο νερό. Κυριαρχεί η σιωπή. Αυτοί που φωνάζανε για...την σκόνη στο Καλλίδρομο, δεν έχουν βγάλει μιλιά τώρα, 25 μήνες! 
Είναι τόσο ανείπωτη η κατάντια τους, που έφτασε στο σημείο να κάνει συνδικαλισμό η Διοίκηση του ΟΣΕ αντί για αυτούς
Τέτοιο ποταπό σημείο δεν έχει ξαναυπάρξει στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος στον σιδηρόδρομο. Να βγαίνει στον ημερήσιο τύπο και να καταγγέλλει την έλλειψη προσωπικού και την υποχρηματοδότηση του σιδηροδρόμου η  Διοίκηση του ΟΣΕ  και να κρύβονται οι ηγέτες του συνδικάτου. Να μην υπάρχει ούτε μια ανακοίνωση τους, μια έστω δήλωση! 

Ξεφτίλα ανείπωτη και απόλυτη ΔΙΚΑΙΩΣΗ για όσους επέλεξαν να "φτύσουν" κατάμουτρα αυτήν την κατάντια  και τις συνδικαλιστικές  καρέκλες της λεγόμενης Ομοσπονδίας, μετά τα όσα έγιναν στο συνέδριο της ντροπής, ΠΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΥΠΙΚΑ καθώς εκκρεμεί η απόφαση της τακτικής δικαιοσύνης (τα ασφαλιστικά μέτρα κρίνουν το κατεπείγον).  2 χρόνια μετά το συνέδριο της ντροπής και ακόμα ΔΕΝ έχει αποφανθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη για το συνέδριο της ντροπής! 

Σε μια ανακοίνωση ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ο Σ.Σ. Λαρισαϊκός,  ενημερώνει πως ....αποφασίστηκε σε συνελεύσεις να δημιουργηθεί επιχειρησιακό Σωματείο στον ΟΣΕ και πως για όλα όσα έχουν συμβεί στον σιδηρόδρομο φταίνε οι Κυβερνήσεις των τελευταίων 10 χρόνων. 
Βγάζουν λάδι δηλαδή όλους όσους επέβαλαν και υλοποίησαν την διάσπαση του ΟΣΕ σε 6-7 εταιρείες, σε όσους καταχρέωσαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ την περίοδο 2007-2009 και πόσα ακόμα. 
Ανοίγουνε λένε οι συνδικαλιστές, ένα νέο κύκλο στο συνδικαλιστικό κίνημα στον σιδηρόδρομο. 



Ποιοι άραγε, τα ίδια πρόσωπα που εδώ και 20 χρόνια κατέχουν τις συνδικαλιστικές καρέκλες.  Ά
λλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

Και δεν έχουν ίχνος ντροπής σε αυτά που γράφουν. 

1-2 ερωτήματα λοιπόν. 
  • Την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΣΕ ποιος θα την διαπραγματεύεται και ποιος θα την υπογράφει απο εδώ και στο εξής. Η Π.Ο.Σ. ή το "νέο" Σωματείο. Και εμείς ασφαλώς θεωρούσαμε και θεωρούμε πως οι Ομοσπονδίες υπογράφουν κλαδικές συμβάσεις. Αυτοί που έγραφαν και κατήγγειλαν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που υπογράφουν επιχειρησιακές Συμβάσεις (πχ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και  που δεν άφησαν την Ομοσπονδία να το κάνει, ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΤΩΡΑ. Τα γραπτά τους υπάρχουν.
  • Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, θα εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ όσους εργάζονται στον ΟΣΕ ή μόνο αυτούς που εργάζονται στο Δημόσιο. Ερωτήσεις βάζουμε. 
  • Αλήθεια τώρα, συνάδελφοι (...σύντροφοι) της ΠΑΣΚ, χαρίσατε την καταστροφική   για τον σιδηρόδρομο περίοδο, 2004-2009 στην ΔΑΚΕ και στην ιστορική λήθη,  για να επιβιώσετε -ως πρόσωπα-  συνδικαλιστικά ; Μετά το συνέδριο της ντροπής  και αυτό; Φήμες λένε ότι για να πάρετε 1-2 θέσεις στο Οργανόγραμμα, μέχρι και το μουστάκι θα σας βάλουν να ξυρίσετε οι μπλέ συνδικαλιστές. Και όχι άδικα μετά τα όσα διαβάζουμε στις ανακοινώσεις που ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ. Scripta Manent.
  • Αλήθεια τώρα συνάδελφοι της ΔΕΣΚ (που συνεργάζεται με το ΠΑΜΕ). Πρέπει να είστε η μοναδική ίσως συνδικαλιστική δύναμη σε αυτόν τον κομματικό χώρο (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) που στηρίζει ΟΛΕΣ τις επιλογές των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ. Μα ΟΛΕΣ μέχρι κεραίας. Μετά μην απορείτε πως δεν καταφέρνετε να συγκροτείτε ούτε ψηφοδέλτια σε χώρους που άλλοτε είχατε μαζική παρουσία.  Ότι σπείρεις, θερίζεις.

Και κάτι τελευταίο. 
Εκτός απο  τις 5.000 (ολογραφώς Πέντε χιλιάδες)  χάρτινες  σακούλες μέσα στην πανδημία αναρωτιόμαστε ΕΠΙΣΗΣ γιατί στο "νέο" Σωματείο ζητήθηκε- συζητήθηκε,   να μεταφέρει μέρος της περιουσίας του, σε άλλο "νέο" Σωματείο.  
Νοιώσαμε μια έκπληξη πραγματικά όταν το πληροφορηθήκαμε. 
Προβλέπεται κάτι τέτοιο στο Καταστατικό των Σωματείων που διαλύονται, προβλέπεται στον 1264 ή στον νέο συνδικαλιστικό Νόμο; 
Αλήθεια τώρα νομίζετε ότι δεν βλέπουμε; 
Νομίζετε......λάθος, αν αυτό νομίζετε. 
Τα καλύτερα έρχονται. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Μιας και τις τελευταίες μέρες το διαβάσαμε και αυτό. Κάποια Σωματεία  καταγγέλθηκαν επειδή δεν είχαν...mail και διακινούσαν τις ανακοινώσεις τους απο την Π.Ο.Σ. . Τώρα που η ανακοίνωση του Σ.Σ. Λαρισαικός ήρθε απο το mail της Π.Ο.Σ. προς χάρην "εξυπηρέτησης", δεν θα έχουμε καταγγελίες;  Ήρεμα ρωτάμε. Για εμάς δεν αλλάζει κάτι άλλωστε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου