Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Διαμαρτυρία κατοίκων στην Τιθορέα και σε Καρδίτσα- Τρίκαλα, για την σιδηροδρομική απομόνωση (εικόνες - video)

 Συμβολικό κλείσιμο της γραμμής στην Τιθορέα για περίπου 10 λεπτά είχαμε σήμερα απο 150 και πλέον κατοίκους με αίτημα να δοθεί τέλος στην
συγκοινωνιακή και σιδηροδρομική απομόνωση και άμεση επαναφορά των δρομολογίων. 

Την ίδια ώρα συνεχίζονται και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων στην Δυτική Θεσσαλία, καθώς ζητούν την σιδηροδρομική σύνδεση με την Θεσσαλονίκη και επιπλέον δρομολόγια προς και απο την Αθήνα. 

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδυκνύει εδώ και 3 χρόνια προκλητική αδιαφορία για τον σιδηρόδρομο και μπορεί εύκολα πλέον να χαρακτηριστεί ως η πλέον αντισιδηροδρομική Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. 

3 χαμένα χρόνια για τον σιδηρόδρομο, με τα έργα της υποδομής να έχουν βαλτώσει, τους κατοίκους σε πολλές περιοχές της χώρας να έχουν ξεσηκωθεί καθώς μετά τον Ιούλιο του 2019 δεν έχουν ξαναδεί τρένο στην περιοχή τους.

Αντίθετα βλέπουν καθημερινά στις τηλεοράσεις και στα συστημικά ΜΜΕ εξαγγελίες επί εξαγγελιών για έργα που ΘΑ γίνουν. 

Και όλα αυτά την ώρα που η τιμή της βενζίνης έχει εκτοξευθεί στα 2.4 ευρώ το λίτρο και ο σιδηρόδρομος θα μπορούσε να διευκολύνει τα πληττόμενα από την ενεργειακή κρίση, κοινωνικά στρώματα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου