Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Εκτροχιάστηκε συρμός του Προαστιακού στην Πάτρα

 Από τις ράγες του “ξέφυγε” συρμός του Προαστιακού στο κέντρο της Πάτρας. Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία, ενώ έκλεισε η είσοδος του παλιού λιμανιού. Ο εκτροχιασμός του συρμού του προαστιακού συνέβη λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι της

Τετάρτης, στη διασταύρωση της οδού Γούναρη με τη λεωφόρο Όθωνας- Αμαλίας, στην Πάτρα.

Από τον εκτροχιασμό δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Οι περίπου 70 επιβάτες κατέβηκαν ασφαλείς από τον συρμό, που βγήκε από τις ράγες, με τη βοήθεια αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο συρμός, ο οποίος κατευθυνόταν στον σταθμό του ΟΣΕ στον Άγιο Ανδρέα, εξετράπη και στη συνέχεια “κόλλησε”  στη διασταύρωση της Γούναρη με την Όθωνος Αμαλίας.

Κατά το περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματισμοί, όλοι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία, ενώ έκλεισε η είσοδος του παλιού λιμανιού.

Μετά το ατύχημα, η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 12305 (Άγ. Ανδρέας - Ρίο) και 12306 (Ρίο- Άγ. Ανδρέας). Επίσης, τα δρομολόγια 12304, 12307 και 12308 καταργούνται μερικώς στο τμήμα Άγ. Ανδρέας - Πάτρα.

Σ. Αναγνωστοπούλου: Ο εκτροχιασμός του προαστιακού στην Πάτρα αποκαλύπτει την εγκατάλειψη των ελληνικών σιδηρόδρομων

Η δήλωση της βουλευτού Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου σχετικά με τον εκτροχιασμό του προαστιακού σιδηρόδρομου στην Πάτρα:

Ο σημερινός εκτροχιασμός του συρμού του προαστιακού σιδηρόδρομου στη διασταύρωση της Γούναρη με την Όθωνος Αμαλίας που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια και τις ζωές των 72 επιβατών ανέδειξε για μία ακόμα φορά την εγκατάλειψη των ελληνικών σιδηρόδρομων με συνέπεια την έλλειψη ασφάλειας στις μετακινήσεις με τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Η Κυβέρνηση με νωπές τις μνήμες από την τραγωδία των Τεμπών εξακολουθεί να αδιαφορεί και να επιδεικνύει ολιγωρία για το ζωτικό θέμα της ασφάλειας των μετακινήσεων. Οι κυβερνήσεις μετρώνται με πράξεις και όχι με κούφια λόγια. Η εγκληματική αδράνεια της ΝΔ στα έργα υποδομών κομβικής σημασίας στην Αχαΐα δυστυχώς συνεχίζεται έπειτα από τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας.

Είναι αναγκαίο να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του συμβάντος και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου