Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Επέστρεψαν στα επίπεδα του 2018 οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές της ΕΕ. Στο -20% η Ελλάδα

 Τα 398 δισ. τονοχιλιόμετρα (tkm) άγγιξαν οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές στην ΕΕ σύμφωνα με τη Eurostat, φτάνοντας σχεδόν τα επίπεδα του 2018, όταν είχαν μεταφερθεί
συνολικά 400 δισ. tkm.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Σύμφωνα με τη Eurostat, τα 400 δισ. tkm αποτελούν υψηλό που είχε να επιτευχθεί από το 2012.

Παρόλα αυτά, υπήρξε ελαφρά πτώση 0,5% σε σχέση με τα 399 δισ. τονοχιλιόμετρα του 2021.

Αναλυτικότερα, οι επιδόσεις των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών σημείωσαν σαφή ανάκαμψη όλα τα τρίμηνα του 2021, με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης να παρατηρείται κατά το β’ τρίμηνο του 2021 (+21%), ακολουθούμενο από το γ’ τρίμηνο (+8%).

Αντίστοιχα, στο α’ και β’ τρίμηνο του 2022, οι επιδόσεις αυξήθηκαν κατά 4% και 2%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με τα ίδια τρίμηνα του 2021, ενώ ακολούθησε το γ’ τρίμηνο χωρίς αλλαγή στις επιδόσεις και στη συνέχεια σαφή πτώση 5% στο δ’ τρίμηνο.

Το τονάζ μειώθηκε στις περισσότερες από τις μισές χώρες της ΕΕ


Όσον αφορά στη χωρητικότητα, οι 14 από τις 25 χώρες της ΕΕ με σιδηροδρομικές μεταφορές κατέγραψαν πτωτικές τάσεις το 2022.

Οι μεγαλύτερες απώλειες παρατηρήθηκαν σε Λιθουανία (-39%), Εσθονία (-24%), Φινλανδία (-22%) και Ελλάδα (-20%).

Αντίθετα, η μεγαλύτερη αύξηση χωρητικότητας κατεγράφη στη Δανία (+12%), ακολουθούμενη από την Κροατία (+7%) και τη Βουλγαρία (+6%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου