Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Καταγγέλουν την υπερεργασία και επιτρέπουν στον εργοδότη να αλωνίζει!

Σημαντικές πληροφορίες ήρθαν στο στέκι, για εργοδοτικό Σωματείο του χώρου, που μόνιμα κατήγγειλε/ καταγγέλει  την υπερεργασία και
τις συμφωνίες που κάνανε άλλα Σωματεία (με πρώτο άρθρο τις προσλήψεις).

Συγκεκριμένα αποκαλύφθηκε χτες, ότι ο αριθμός των ημερών εργασίας σε ανάπαυση σε συγκεκριμένο σιδηροδρομικό κλάδο ιδιωτικής εταιρείας,  είναι ΔΙΠΛΑΣΙΟΣ απο τον αντίστοιχο αριθμό ημερών για το προσωπικό επί των αμαξοστοιχιών!

Με λίγα λόγια, οι συνδικαλιστές που κατήγγειλαν την υπερεργασία των μηχανοδηγών ή του προσωπικού κίνησης, ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ στον εργοδότη να ΥΠΕΡ εκμεταλλεύεται το προσωπικό που εκπροσωπούν! 

Ήταν τέτοιος ο εκνευρισμός τους, όταν αποκαλύφθηκε η ΑΛΗΘΕΙΑ, που όντας εκτεθειμένοι , δικαιολογήθηκαν λέγοντας πως....η αποζημίωση για την εργασία σε ανάπαυση είναι χαμηλότερη για αυτό και δουλεύουν οι εργαζόμενοι παραπάνω!

Αντί δηλαδή οι συνδικαλιστές αυτοί να πιέσουν για αύξηση αποδοχών μέσα στο 8 ωρο  και προσλήψεις, παραδέχτηκαν ότι ... επιτρέπουν την ακραία εντατικοποίηση της εργασίας και την άγρια εκμετάλλευση όσων εκπροσωπούν!

Κατά τα λοιπά τους μάραναν οι καταγγελίες!

Και στο δια ταύτα.

ΓΙΑΤΙ το εν λόγω Σωματείο δεν κατήγγειλε τις 700 μέρες εργασίας σε ανάπαυση τον μήνα Σεπτέμβρη;

Και ακόμα πιο ξεκάθαρα.

ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα δεν έχουμε με τους εργαζόμενους, αλλά με τους ΨΕΥΤΕΣ που τους εκπροσωπούν και έχουν πάρει ΟΣΚΑΡ πρώτου ρόλου στην συκοφάντηση των μηχανοδηγών (και όχι μόνο).

Τα καλύτερα, έρχονται. 

To στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου