Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Η αλήθεια για τον σιδηρόδρομο ενοχλεί την Κυβέρνηση (και όσους την στηρίζουν)

 Για άλλη μια φορά εκτέθηκαν σοβαρά όσοι υποστηρίζουν την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (φανατικά- οπαδικά) και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν απο την πραγματική αιτία που δεν εκτελούνται δρομολόγια στην περιφέρεια. 

Ενδεικτικό της προσπάθειας που καταβάλετε απο   Σωματείο του χώρου (φίλα προσκείμενο στην Κυβέρνηση) είναι αυτή που προσπαθεί να χρεώσει όλους τους υπολοίπους για την διάλυση και απαξίωση των σιδηροδρομικών μεταφορών, εκτός απο τo...Yπουργείο Μεταφορών και την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για όλα φταίνε οι άλλοι, σχεδόν πάντα και ποτέ η Κυβέρνηση. 

Ακόμα χειρότερα καταβάλει μια προσπάθεια να συνδυάσει εξελίξεις στην πολιτική ζωή του τόπου μας, με σενάρια συνωμοσιολογικά  για να δικαιολογήσει την πολιτική απαξίωσης της τελευταίας περιόδου.

Ενοχλήθηκαν λοιπόν, γιατί μιλήσαμε για ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ  ΚΑΙ  (αυτό το και κρατήστε το, σε συνδυασμό με το τέλος της ανάρτησης μας) στην εκτέλεση δρομολογίων σε συγκεκριμένες περιφέρειες. 

Όχι μόνο δεν παίρνουμε πίσω όσα γράψαμε για τον Προαστιακό Σερρών, αλλά επανερχόμαστε και υπενθυμίζουμε ότι με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ η σιδηροδρομική σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη, ενώ μειώθηκαν απο 2 σε 1 την ημέρα τα δρομολόγια προς Δράμα και στην θέση τους ξαφνικά  εμφανίστηκε ο ....Προαστιακός Σερρών, που μάλιστα δεν προβλεπόταν στην σύμβαση των ΥΔΥ μέχρι τον Ιούνιο του 2022! 

ΓΙΑΤΙ  το τρένο που πήγαινε μέχρι τις Σέρρες δεν συνέχιζε μέχρι την Δράμα και την Αλεξανδρούπολη ρωτάμε όσουν κάνουν  ότι δεν καταλαβαίνουν. Και φυσικά έχει το ξεχωριστό του ενδιαφέρον ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία χρηματοδοτήθηκε αν και δεν προβλεπόταν - μέχρι τον Ιούνιο του 2022- στην σύμβαση των ΥΔΥ. 

ΓΙΑΤΙ λοιπόν δεν χρηματοδοτήθηκαν ανάλογες υπηρεσίες σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου υπήρχε αίτημα της τοπικής κοινωνίας για περαιτέρω δρομολόγια (βλέπε Καλαμπάκα). 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ .....

Όσον αφορά την Διοίκηση της Hellenic Train συμφωνούμε ότι θα πρέπει άμεσα να απαντήσει και αυτή για τα δρομολόγια που δεν εκτελούνται (μαζί με το αρμόδιο Υπουργείο που έχει την ευθύνη για αυτά) αλλά και για το αν θα συνεχίσει να ανέχεται την  συκοφαντική επίθεση σε βάρος της (παραπάνω απο μια), απο συγκεκριμένους παράγοντες. 

ΕΠΙΣΗΣ 

 Θα πρέπει να τεθεί και ένα άλλο ερώτημα  δημόσια (ίσως και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο) -και θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση-.

Αν υπάρχουν  Κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Φανταζόμαστε ότι αυτήν την ερώτηση επιδιώκουν τα ΥΓΙΗ  συνδικάτα και πως θα την συνυπογράψουν αν τους ζητηθεί. 

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου