Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Sms ...Kαι στα μαχαίρια η ΔΑΚΕ

Διαβάζουμε και ανα-δημοσιεύουμε απο το Βήμα 10.08.2011 (Άρης Αραβάνος ) δημοσίευμα που αναφέρεται σε ενδοπαραταξιακή κόντρα στην ΔΑΚΕ , με χιλιάδες sms που στάλθηκαν σε μέλη της και στοχοποιούν την ηγεσία της , με αφορμή εκλογική ήττα στον ΟΣΕ .
Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΔΑΚΕ, τη συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και έχει ξεσπάσει «εμφύλιος» πόλεμος. Η κατάσταση αγριεύει στο παρασκήνιο, αφού τίθενται μομφή και ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης για τη σημερινή ηγεσία της ΔΑΚΕ.

Σε μια χρονική στιγμή που ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς επιχείρει να πετύχει την ανάκαμψη του κόμματος και καταβάλλεται προσπάθεια να περάσει το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα ή τουλάχιστον ελαχιστοποιούνται, οι γαλάζιοι συνδικαλιστές βρήκαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν ένα παιχνίδι αλληλοεξόντωσης.

Αδιαφορώντας για το γενικότερο πολιτικό κλίμα που αφήνει παγερά αδιάφορους τους πολίτες για τις εσωκομματικές ίντριγκες, οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές βρήκαν ευκαιρία να διασταυρώσουν τα ξίφη τους και στο επίκεντρο της κριτικής είναι και ο γραμματέας συνδικαλισμού της Ν.Δ. κ. Ι. Μανώλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», λίγο πριν μετά τη μια τα μεσάνυκτα της περασμένης Δευτέρας, εστάλη σε περίπου 2.500 κινητά τηλέφωνα «γαλάζιων» συνδικαλιστών ένα ιδιαίτερα επικριτικό sms για τον κ. Μανώλη και τον πρώην πρόεδρο της ΔΑΚΕ και νυν ευρωβουλευτή κ. Κ. Πουπάκη, αλλά και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη, όπως τον νυν πρόεδρο της ΔΑΚΕ και γ.γ. της ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη.

Οι συνδικαλιστές που υπογράφουν ως «Νέα ΔΑΚΕ», με αφορμή και την προ ημερών ήττα της ΔΑΚΕ στον ΟΣΕ (πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας σιδηροδρομικών είναι ο κ. Κιουτσούκης), πέρασαν στην αντεπίθεση και κατηγορούν τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΔΑΚΕ -συμπεριλαμβανομένων των κκ. Μανώλη και Πουπάκη- ότι η παράταξη δοκιμάζεται από εσωστρέφεια και καλούν τους εργαζόμενους να αντιδράσουν.

«Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε. Είναι ευθύνη όλων μας. Να μην επαναληφθεί η καταδικασμένη μαύρη περίοδος αρκετά χρόνια πριν για τη ΔΑΚΕ, διασπάσεων και τρίτης δύναμης. Στη θέση της σημερινής αποτυχημένης, διορισμένης, αλαζονικής και αχάριστης ηγετικής ομάδας της ΔΑΚΕ, που μετά την θητεία Μανώλη, Πουπάκη, Τσαλικάκη, υπονόμευσε με οργανωμένο σχεδιασμό εσωστρέφειας τον επόμενο γραμματέα Μπουζούλα για να καταλάβει τη θέση του, πρέπει να έρθουν νέα ανιδιοτελή πρόσωπα από τη βάση των οργανώσεων που πιστεύουν στην ΔΑΚΕ, το δηλώνουν στο χώρος τους δεν κρύβονται και είναι περήφανοι γι' αυτήν» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πρώτο sms που εστάλη.

Στη συνέχεια στα κινητά τηλέφωνα των συνδικαλιστών έφθασε και δεύτερο sms που είναι ιδιαίτερα επιθετικό για τη συνδικαλιστική ηγεσία της Ν.Δ. Αυτό ξεκινάει με την προσφώνηση «συμμαχητές» και αναφέρεται στις συλλογικές συμβάσεις που απαξιώθηκαν, στα ωράρια που επεκτάθηκαν, στην μείωση των μισθών και των επιδομάτων βάλλει ευθέως κατά της «γαλάζιας» συνδικαλιστικής ηγεσίας, επισημαίνοντας:

«Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες βολεμένες σε καρέκλες και αμειβόμενες επιτροπές σιωπούν; Εμείς άλλοτε υπερήφανοι στην κοινωνία για την πρωτοπορία της ΔΑΚΕ-ΓΣΕΕ στις εξελίξεις βλέπουμε με οργή τη σημερινή της κατρακύλα…Αρκείται μεθυσμένη στη νομή εξουσίας με αναδιάρθρωση καρεκλών και επιτροπών, παρεούλες, τριανδρίες, ζευγαράκια του δούναι και λαβείν, ίντριγκες και αποκλεισμούς, προσπαθεί με άναρθρες κραυγές και χωρίς αποτελέσματα να δικαιολογήσει για τα προσχήματα την παρουσία της…»

Τα μηνύματα ήδη είναι στο επίκεντρο έντονης συζήτησης στους κόλπους του κόμματος και αναζητούνται οι συγγραφείς των μηνυμάτων.

Το κλίμα δεν αποκλείεται να φορτιστεί ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα, καθώς πιθανολογούνται και διαγραφές, αφού διατυπώνονται στα κείμενα σκληρές κατηγορίες για τη σημερινή ηγεσία της ΔΑΚΕ.
Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ. Κιουτσούκης με δήλωσή του επιτέθηκε με σφοδρότητα στους…ανώνυμους επικριτές του, δίνοντας νέα διάσταση στον εσωκομματικό εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στις τάξεις της ΔΑΚΕ, ενώ κυρίαρχη είναι η επισήμανσή του, για πρακτικές του παρελθόντος και για τον κατήφορο γνωστών προβοκατόρων, εκβιαστών, συμβιβασμένων και υποτελών παραγόντων.
«Την ώρα που δοκιμάζεται το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, την ώρα που η Κυβέρνηση του ΠαΣοΚ διαλύει ότι έχτισαν οι εργαζόμενοι εδώ και δεκαετίες και μάλιστα με όρους απολυταρχικού καθεστώτος και διαδικασίες εξπρές, την ώρα που ο Πρωθυπουργός "ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ" της υποταγής και του ξεπουλήματος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ παραδίδει άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ, την ώρα που όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν καθαρό προβάδισμα στη Ν.Δ. και τα αποτελέσματα δικαιώνουν την αντιμνημονιακή της πολιτική-στάση, κάποιοι "ΕΦΙΑΛΤΕΣ" κρυβόμενοι πίσω από την ανωνυμία προσπαθούν με "προβοκάτσιες" να δημιουργήσουν κλίμα εσωστρέφειας στην παράταξη μας» αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ.
Παράλληλα προειδοποιεί για πειθαρχικές κυρώσεις, υπογραμμίζοντας ότι κάθε ζήτημα που αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις ή ιδιοτελείς στόχους και συμπεριφορές θα λυθεί στα αρμόδια θεσμικά της όργανα και όχι μέσω sms ή διαρροών στον τύπο.

«Αυτό είναι άλλωστε το καθήκον όλων των στελεχών που σέβονται το αξίωμα και την θέση που τους εμπιστεύθηκε η παράταξη, γιατί εάν δεν ήμασταν στελέχη της ΔΑΚΕ, το κουδούνι του σπιτιού μας δεν θα το ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας. Αυτό σε απάντηση όσων θεωρούν ότι μπορούν να εκμεταλλεύονται την "ταμπέλα" της ΔΑΚΕ για ίδιον όφελος» ανέφερε ο κ. Κιουτσούκης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου