Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Παρελθόν ο εργασιακός μεσαίωνας στο ΜΑΙ

Χρειάστηκαν πάνω από 10 χρόνια και μια καταγγελία του Αντιπροέδρου της ΠΕΠΕ στο ΣΕΠΕ για να αποδειχθεί ότι ο εργασιακός μεσαίωνας που υπήρχε στο ΜΑΙ αποτελούσε συνειδητή επιλογή πολλών και κάθε λογής μικροπαραγοντίσκων .
Για πρώτη φορά σήμερα
εκδόθηκε εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας με κάποια μικροπροβλήματα τα οποία θα λυθούν μετά από συζήτηση που θα γίνει στο ΣΕΠΕ με τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΠΕ και την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .
    Η αρχή έγινε και είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες προς το καλύτερο αλλαγές στην καθημερινότητα στο ΜΑΙ .

2 σχόλια:

  1. Όταν το παλιό φεύγει , μπορεί να γίνει και πολύ επικίνδυνο στην προσπάθεια του να παραμείνει.Είναι κανόνας της ζωής αυτό . Εμείς κάναμε το πρώτο βήμα , ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε , προσωπικά ήμουν προετοιμασμένος και για χειρότερα σήμερα . Πολύ καλύτερα προετοιμασμένος και ΜΕ δικηγόρο που θα πληρώσω εγώ καθότι η ΠΕΠΕ κρατάει λεφτά για γιαλαντζί ασθενείς και ταξιδάκια - αποζημιώσεις ξεφτίλα , θα είμαι στις 9 Σεπτέμβρη .

    Σε κάθε περίπτωση , μην τσιμπάτε , μην νευριάζετε απο τα μικροπροβλήματα , όλα θα διορθωθούν , είναι αρχή ακόμα . Αυτό που φτιάχνουμε θα μας συνοδεύει για μια ζωή . Και θα θυμόμαστε και θα γελάμε με αυτό το τηλέφωνημα στις 3 στο μηχανοστάσιο που μας καθόριζε την ζωή.

    Όλα θα γίνουν όπως πρέπει κ κανείς δεν θα μπορεί να παίζει πλέον με τις ζωές μας .

    Φυσικά ο προγραμματισμός ανοίγει μια πληθώρα διεκδικήσεων για τους μηχανοδηγούς .

    Ακόμα και αυτή η δεδομένη ΠΕΠΕ , υποχρεώθηκε να δεχτεί να αποστείλει εξώδικο για το 30% της 6ης εργάσιμης μέρας , μέσα στην εβδομάδα .
    Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουμε εμείς που και ξέρουμε και θέλουμε και μπορούμε.

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για ακομα μια φορα καταρριφθηκε ο μυθος του δεν μπορει ,δεν γινεται,δεν μπορει να γινει και ενα καρο παραμυθια που λεγανε στον κοσμο.οταν υπαρχει θεληση,ολα γινονται.σιγουλια σιγουλια οπως λεει και ενας φιλος.αυτο το θεατρο παραλογου,τι δινεις για να παρεις,οτι αμα εισαι καλο παιδι θα κανεις οτι θες,οτι αμα κανεις ολα τα χατηρια θα εισαι στον αφρο,παει τελειωσαν,η ΄μαλλον σιγουλια σιγουλια τεινουν να τελειωσουν.οι πελατειακες σχεσεις θα λαβουν τελος.περαστικα σας κυριοι,η καταχρηση ειδατε τι αποτελεσματα εφερε,μισος,εχθρα,αντιδικιες,και μπολικη λασπη.ενα μεγαλο μπραβο σε αυτον τον συνδικαλιστη που ειχε το θαρρος να προχωρησει σε οτι ειχε πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή