Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Η μάχη των προαγωγών όπως την ξέραμε πάντα ...

Ένας πραγματικός χαμός έχει γίνει το τελευταίο διάστημα με πολλούς μηχανοδηγούς να μας ρωτάνε καθημερινά τι έχει γίνει με τις προαγωγές που ανακοινώνονται και επίσημα την προσεχή Δευτέρα μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .
Οι συνάδελφοι εκφράζουν παράλληλα την δυσαρέσκεια τους για το ότι τελικά
τίποτα δεν άλλαξε στην διαδικασία επιλογής (ιδιαίτερα για  τις κενές θέσεις) , παρά τις τυμπανοκρουσίες των Διοικούντων περί συνεντεύξεων και διάφορες άλλες αλλαγές που έρχονται μαζί με τον δρόμο του μεταξιού ....

Η μεγάλη μάχη  έγινε για την θέση του επικεφαλής του μηχανοστασίου ΜΑΙ 

Επιστρατεύτηκαν απο τους ενδιαφερόμενους και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις όλα τα πρόσφορα μέσα για αυτήν την θέση σε ένα πραγματικό πόλεμο χαρακωμάτων .

Το αποτέλεσμα θα το δούμε την Δευτέρα .

Οι υπόλοιπες θέσεις και  σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε ,  έχουν καταληφθεί απο τους   ήδη υπηρετούντες ενώ όπου υπήρχε κενή θέση ακολουθήθηκε η ....εισήγηση του Διευθυντή και όχι απαραίτητα η επετηρίδα .(είναι πάντως απορίας άξιο πως ο Διευθυντής ξέρει τους μηχανοδηγούς στην περιφέρεια , αφού τα φύλλα ποιότητας δεν συμπληρώνονται  εδώ και χρόνια ).

Φυσικά όλα αυτά γίνονται γιατί έτσι - πάντα κατά την άποψη μας - η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η κάθε άλλη ΔΕΚΟ ,εξασφαλίζει την σιωπή των συνδικάτων για αρκετά μεγάλο διάστημα . 
Οι συνδικαλιστές συμμετέχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι εξουσίας για να περάσουν οι απόψεις τους και όντας αποροφημένοι σε αυτό , ξεχνούν τον ρόλο τους .

Είναι φανερό λοιπόν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στην Δημόσια Διοίκηση και όσο και να θέλει να μας πείσει για το αντίθετο η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , δεν θα τα καταφέρει .

Αυτή είναι και η απάντηση μας σε όσους μας ρωτούν . 

Τίποτα δεν έχει αλλάξει οπότε μην αγχώνεστε , το έργο το έχετε ξαναδεί .


5 σχόλια:

  1. Αλήθεια η συνδικαλιστες τη προσφέρουν εκτός από το να εξυπηρετούν αυτούς που τους γλυφουν. Και αυτή κάποιους ποιο πάνω. Από αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι προσφέρουν ΑΠΕΧΘΕΙΑ αλλά ευτυχώς οχι ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυριο οι συνταγογραφησεις για τα υπογλωσσια θα πηγαινουν συννεφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΜΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΙΣ Ν.Δ.
    ΟΛΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοι ειχαν τα καρπουζια,αυτοι και τα μαχαιρια,αλλα δυστυχως δςν μπορεσαν να ικανοποιηθουν ολοι..Υπηρξαν και τα ξεπουληματα!!!Η ιστορια επαναλαμβανεται για ακομα μια φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή