Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Η Ιταλία ξεκίνησε εργασίες για τη μερική ιδιωτικοποίηση της Ferrovie dello Stato

To υψηλό δημόσιο χρέος φέρνει... ιδιωτικοποιήσεις. Ξεκίνησαν οι προκαταρκτικές συναντήσεις για τη μερική ιδιωτικοποίηση της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρείας Ferrovie dello Stato (FS), ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με το Reuters.
Στην ομάδα εργασίας, στην οποία συμμετείχαν
εκπρόσωποι του υπουργείου, της σιδηροδρομικής εταιρείας, αλλά και νομικοί και οικονομικοί σύμβουλοι, συζητήθηκαν ζητήματα κανονιστικών ρυθμίσεων και άλλα θέματα.

Η Ιταλία αναμένεται να ολοκληρώσει την πώληση μεριδίου του το επόμενο έτος (έχουν ακουστεί σενάρια για πώληση έως 40%).

Η Ferrovie dello Stato είναι ένα από τα πολλά κρατικά περιουσιακά στοιχεία που προορίζονται για μερική ιδιωτικοποίηση, σε μια κίνηση η κυβέρνηση να μειώσει το τεράστιο δημόσιο χρέος.

Η Ιταλία έχει επιλέξει τη Bank of America Merrill Lynch ως σύμβουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου