Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Συνεχίζεται η κοροιδία και η σπατάλη με τις εργολαβίες για την εκχόρτωση της γραμμής

Ο συνάδελφος Ντίνος Σουρμελής, μέλος του Δικτύου Σιδηροδρομικών μας έστειλε επιστολή για το θέμα που ζούμε όλοι οι μηχανοδηγοί βλέποντας τα χόρτα στα μηχανοστάσια και την γραμμή να μεγαλώνουν καθημερινά,με κίνδυνο να έχουμε σοβαρές συνέπειες τους καλοκαιρινούς μήνες. Διαβάζουμε : 
Με μεγάλη ανησυχία παρατηρούμε, στα πλαίσια  της γενικότερης απαξίωσης και εγκατάλειψης του σιδηροδρόμου, ότι η βλάστηση μέσα στη γραμμή έχει
αναπτυχθεί  σε υπερβολικό βαθμό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φθορές στους συρμούς, στη λειτουργία των εγκαταστάσεων (σταθμών, στάσεων, μηχανοστασίων κ.λπ.) και να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στην επικείμενη θερινή περίοδο.
 Από πληροφορίες μας βρίσκονται σε εξέλιξη εργολαβίες εκχορτώσεων σε όλη την Ελλάδα, που όμως όπως έδειξε και η εμπειρία μας κατά το παρελθόν οδηγούν σε κατασπατάληση πολύτιμων πόρων χωρίς όχι μόνο να μην υπάρχει εμφανές αποτέλεσμα, αλλά αντίθετα το πρόβλημα συνεχώς να διογκώνεται.
Μάλιστα οι εργολαβίες αυτές δημοπρατούνται χωρίς να  έχουν εξαντληθεί  οι δυνατότητες πραγματοποίησης έστω και μέρος τους από προσωπικό του ΟΣΕ προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, όταν μάλιστα στο παρελθόν έχουν δοθεί σημαντικά χρηματικά ποσά για προμήθεια εξοπλισμού εκχορτώσεων ( ραντιστικά, καταστροφείς κ.λπ.).
Το προσεχές διάστημα θα είμαστε παρόντες και θα παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή την εξέλιξη σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα και θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις των αρμοδίων.

Σουρμελής Ντίνος

1 σχόλιο:

  1. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα προχωρήσουν οι δημοπρασίες και η υλοποίησή τους θα αρχίσει τον Οκτώβριο. Γνωστό το σενάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή