Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Γερμανία :Πολίτης πληρώνει 1500 Ευρώ αποζημίωση σε μηχανοδηγό για ψυχική οδύνη

Γυναίκα που επιχείρησε να αυτοκτονήσει στον σταθμό του Karlsfeld και επέζησε καλείται να πληρώσει 1500 Ευρώ για ψυχική οδύνη στον μηχανοδηγό του τρένου.
Αυτή είναι η τελική απόφαση μια ασυνήθιστης δίκης που διεξήχθη στο Μόναχο, απόφαση η οποία ξεκαθαρίζει ότι
σε αυτές τις περιπτώσεις υποφέρουν θύτες και θύματα.Ο δικαστής έκρινε ότι προκλήθηκε  σοβαρό ψυχολογικό τραύμα στον μηχανοδηγό απο την απόπειρα αυτοκτονίας που επιχείρησε η γυναίκα πηδώντας μπροστά στο τρένο. Η γυναίκα μηχανοδηγός έπαθε σοκ, ήταν άρρωστη για  παραπάνω απο μήνα και υποφέρει εξαιτίας του συμβάντος απο μετατραυματικό σοκ.
Πολλοί Γερμανοί χάνουν την ζωή τους στις γραμμές κάθε χρόνο με αυτόν τον τρόπο.Κάποιοι είναι θύματα τραγικών ατυχημάτων.Δυστυχώς οι μηχανοδηγοί στην πλειοψηφία τους ζούν τέτοια περιστατικά λένε οι εκπροσώποι του συνδικάτου τους.(GDL).Και όχι μόνο για μια φορά. Πολλοί έχουν βιώσει απο δέκα εως δεκαπέντε περιστατικά αναφέρουν.
Για αυτό το 2014 υπεγράφη μεταξύ της Deutsche Bahn και του GDL ειδική συμφωνία για την δημιουργία θέσεων εργασίας για μηχανοδηγούς που δεν μπορούν να συνεχίσουν να μηχανοδηγήσουν μετά απο ένα τέτοιο τραυματικό σοκ.
Όπως τονίζει στέλεχος της DB " Έχουμε δική μας ψυχολογική υπηρεσία που υποστηρίζει τις ανησυχίες των μηχανοδηγών.Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να παραιτηθεί κάποιος.Σε εξαιρετικές τέτοιες περιπτώσεις  δίνεται δυνατότητα για επανεκπαίδευση , ας πούμε για διοικητική θέση."
Έχει δημιουργηθεί ειδικό τμήμα για να διερευνά τις υποθέσεις αυτοκτονιών και τις συνέπειες στους μηχανοδηγούς. Μόνο για το 2014 ερευνήθηκαν 116 περιπτώσεις αυτοκτονίας.
Το ποιο σημαντικό εύρημα : Πολλοί μηχανοδηγοί νοιώθουν τους εαυτούς τους ως εργαλεία αυτοκτονιών γεγονός που έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχολογία τους. Οι επιζώντες  αποπειρών αυτοκτονίας ωστόσο δηλώνουν μετέπειτα ότι δεν σκέφτονται καθόλου τον μηχανοδηγό. Μερικές φορές όμως απολογούνται σε αυτόν ζητώντας συγνώμη.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι πολλοί μηχανοδηγοί δεν ξεπερνούν το συμβάν. Σίγουρα υπάρχουν οι οικογένειες των θυμάτων που υποφέρουν αλλά υπάρχουν και θύματα στην άλλη πλευρά. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αποσοβήσουν το συμβάν λένε πρόσωπα του συγγενικού τους περιβάλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου