Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Πρόβλημα με την διαδικασία επιστροφής των μεταταχθέντων - απολυμένους απο τις κλινάμαξες

Στην συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της επιτροπής αγώνα των απολυμένων από τις κλινάμαξες -οι οποίοι συνοδεύτηκαν από το μέλος του Προεδρείου της ΠΟΣ Ντίτσα Γιιάννη και το μέλος του Δ.Σ Αμπελουργό Γιάννη-, με τον Δέσπο Γιάννη εκπρόσωπο από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότηση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της επαναπρόσληψης τους προέκυψε η είδηση ότι
υπάρχει σοβαρό κώλυμα ΚΑΙ στην διαδικασία επιστροφής των μεταταχθέντων (μιλάμε για  την πλήρη ένταξη τους  στον ΟΣΕ ή στις εταιρείες του Ομίλου).
Όσοι έχουν τοποθετηθεί και λάβει οργανική θέση στο στενό Δημόσιο Τομέα δεν μπορούν να μεταταχθούν στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα , αφού προκύπτουν ακόμα και Συνταγματικά κωλύματα.
Στην διαδικασία πλήρους επιστροφής μπορούν να μπούν όσοι έχουν ενταχθεί στην κινητικότητα ή δεν έχουν λάβει ακόμα οργανική θέση.. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου  διεμήνυσε για το θέμα των απολυμένων απο τις κλινάμαξες ότι επειδή το θέμα έχει προκύψει ως απόρροια μνημονιακού νόμου δεν μπορεί να μπει για επίλυση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου αλλά μόνον ως τροπολογία σε άλλο νομοσχέδιο, κάτι για το οποίο δεν μπορούσε να δεσμευτεί.

Στην παρατήρηση για το θέμα που εκκρεμεί με την επιστροφή των μεταταγμένων μηχανοδηγών και προσωπικού αμαξοστοιχιών για τους οποίους έχει εκδοθεί ΦΕΚ, ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στο Υπουργείο Μεταφορών και στις Διοικήσεις των εταιρειών. (και στην διαδικασία της απόσπασης...)

Πηγή το blog της ΠΟΣ , μέλη του ΔΣ της ΠΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Λαλακίες! Όλες οι μετατάξεις (υποχρεωτικές ή εθελοντικές) που έγιναν από τις εταιρείες του ΟΣΕ στο στενό Δημόσιο τομέα δυνάμει του Ν.3891/2010, διενεργήθηκαν με δημιουργία προσωποπαγών θέσεων, δηλαδή δημιουργήθηκαν - ας μου επιτραπεί ο όρος - ονομαστικές θέσεις για κάθε μεταταγμένο-μεταφερόμενο υπάλληλο, οι οποίες και καταργούνται είτε με την αποχώρηση του υπαλλήλου (παραίτηση ή συνταξιοδότηση) είτε με το θάνατό του. Κανένας μεταταγμένος δεν κατέλαβε οργανική θέση, το γράφει και στην εισηγητική έκθεση του Ν.3891/2010. Ρωτήστε και κάποιον πραγματικό γνώστη της Δημόσιας Διοίκησης - όχι γευσιγνώστη και ουζομύστη - και θα σας πουν αυτά που σας γράφω. Τώρα γιατί δήθεν ανακάλυψαν εμπλοκή ψάξτε το αλλιώς, ίσως υπάρχουν άλλες δεσμεύσεις που δεν τις γνωρίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή