Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ζητήθηκε η συνδρομή της Gazprom για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

Συνήθως, όταν κάποιος Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στο εξωτερικό, οι «ειδήσεις» βγαίνουν από διεθνή πρακτορεία.
Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου RailwayBulletin.com, η Ρωσία εξακολουθεί να εξετάζει την απόκτηση ελληνικών σιδηροδρομικών στοιχείων.
Όπως προέκυψε από την συνάντηση του Αλ. Τσίπρα και τον Βλ. Πούτιν και
- σύμφωνα πάντοτε με το πρακτορείο – η ελληνική πλευρά προσέφερε - μεταξύ άλλων - στη ρωσική σιδηροδρομικά περιουσιακά στοιχεία, με αντάλλαγμα την παροχή χρηματοδοτικών διευκολύνσεων.    

Ωστόσο, η «είδηση» δεν κρύβεται εκεί: Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «ενδιαφέρον για την ελληνική σιδηροδρομική εταιρεία, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέφρασε ο μεγαλύτερος ρωσικός παραγωγός φυσικού αερίου, η Gazprom».

Εάν μη τι άλλο, το όνομα της Gazprom ακούγεται για πρώτη φορά. Ίσως να έχει σχέση με το γεγονός ότι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι δεν έχουν και τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις, ίσως να σχετίζεται με τον αγωγό φυσικού αερίου, που θα περνά και από την Ελλάδα και ίσως, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εντάσσεται στα «αντισταθμίσματα».

Πάντως, εάν στη διαπραγμάτευση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «έπεσε» και το όνομα της Gazprom, αυτό έχει την αξία του. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, φανερώνει και τα εκατέρωθεν διαπραγματευτικά επιχειρήματα.   

1 σχόλιο:

  1. Τελικά υπάρχει κάποιος υπεύθυνος που θα πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση σχετικά με την ''ιδιωτικοποίηση'' της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;;;

    Καθημερινά διαβάζουμε και διαφορετικές απόψεις και προθέσεις.

    Φυσικά εμείς εργαζόμενοι είμαστε και δεν μετέχουμε στις κυβερνητικές αποφάσεις, ελπίζω όμως να μην βρεθούμε πάλι στην δεινή θέση που βρεθήκαμε το 2010-2011 όταν με νόμο αποφασίστηκαν μετατάξεις που έγιναν στην πορεία διαθεσιμότητες και βιώσουμε μειώσεις μισθών που δεν αντέχουμε πλέον!!! , προαγωγές και ανισότητες που προκαλούν το κοινό περι δικαίου αίσθημα και πήραν μορφή εμπάθειας και κακοβουλίας σε όσους ήταν πολιτικά αντίθετοι στις συγκυβερνήσεις!!!

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή