Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ζόρια για ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ στις απολογιστικές συνελεύσεις της Τρίτης 21/04

Παρουσία αρκετών μηχανοδηγών διεξήχθησαν χτες Τρίτη οι απολογιστικές συνελεύσεις για την τριετία πεπραγμένων 2012-2015. Ο απολογισμός δράσης υπερψηφίστηκε οριακά σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη με τους μηχανοδηγούς να 
διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού και τις συνεχώς επιδεινούμενες συνθήκες εργασίας τους.

Συνολικά  χτες 6 συνάδελφοι υπερψήφισαν τον απολογισμό δράσης (4 στην Δράμα, 2 στην Αλεξανδρούπολη) ενώ 4 καταψήφισαν.(3 στην Δράμα , 1 στην Αλεξανδρούπολη).

Σε 20 μέρες θα διεξαχθούν οι εκλογές του Σωματείου και έτσι ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ συνεχίζουν την ανίερη συμμαχία της τελευταίας τριετίας, διακόπτοντας συνεχώς τους ομιλητές των άλλων παρατάξεων αφού δεν  έχουν κάτι ιδιαίτερο να προβάλουν για το έργο τους. 
Στους μηχανοδηγούς , μοιράζεται 3σέλιδη ανακοίνωση που παρουσιάζει τα έργα και τις ημέρες της πλειοψηφίας  του Σωματείου.

Χαρακτηριστικό είναι το παραλήρημα του Προέδρου του Σωματείου   στην Δράμα που ασχολήθηκε  αποκλειστικά με... τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με τα αποτελέσματα των πεπραγμένων της θητείας του. Απορούμε πραγματικά, ενώ αν ο Πρόεδρος μας  έχει σκοπό να πραγματοποιήσει καριέρα βουλευτή, εμείς εδώ στο στέκι της έλξης είμαστε διατεθειμένοι να προβάλουμε μέχρι κ συνέντευξη του για την χρεωκοπία της χώρας που όπως είπε είναι προ των πυλών !

Για την ταμπακιέρα καμία ουσιαστική κουβέντα απο ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ  Έλξης που βλέπουν τις δυνάμεις τους αισθητά μειωμένες σε παραδοσιακές έδρες.
Μέχρι που ακούσαμε ότι για το επίδομα ευθύνης φταίει η νέα Υπουργός Οικονομικών και όχι οι επαγγελματίες συνδικαλιστές της πλειοψηφίας!

Οι συνελεύσεις συνεχίζονται  αύριο στο Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης στις 3 το μεσημέρι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου