Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Το εξώδικο του Σωματείου μας για την Πρωτομαγιά

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.), στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 19-04-2017 αποφάσισε ομόφωνα
την κήρυξη και πραγματοποίηση απεργίας από ώρα 00.00 έως ώρα 23.59 της Δευτέρας 01-05-2017 του προσωπικού που απασχολείται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., σε ολόκληρο το δίκτυο αναφορικά με  τα δρομολόγια που αναχωρούν εκείνες τις ώρες.
Με την απόφασή μας αυτή για απεργιακή κινητοποίηση διαμαρτυρόμεθα για πολλοστή φορά για την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός σιδηρόδρομος και ζητάμε με τον πλέον επίσημο τρόπο:
Να σταματήσουν άμεσα οι ενέργειες για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., προκειμένου να αποτραπεί η απεμπόληση του εθνικού πλούτου.
Να εφαρμοσθεί άμεσα η ισχύουσα εργατική νομοθεσία.
Άμεσες προσλήψεις προσωπικού του κλάδου των μηχανοδηγών για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία (ν. 3911) αφού το υπάρχον προσωπικό εργάζεται υπερωριακά και με υπερένταση των δυνάμεών του, προκειμένου να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια.
Κανένας συνταξιούχος στην παραγωγή με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στον κλάδο των μηχανοδηγών, την ώρα που η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 50%.
  Ελεύθερες διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου