Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Αθήνα-Αίγιο σε 100 λεπτά από το τέλος του 2017

Στο Αίγιο θα φτάσει το σύγχρονο τρένο σε μερικούς μήνες. Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com το έργο του στρωσίματος γραμμών από Αίγιο μέχρι Κιάτο (όπου θα συνδεθεί με την λειτουργούσα σιδηροδρομική γραμμή) πάει
αρκετά καλά και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί.
Αυτό με τη σειρά του θα σημάνει, μετά από μία ολιγόμηνη περίοδο δοκιμαστικών δρομολογίων για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του τρένου, την επανέναρξη των δρομολογίων μεταξύ Αιγίου και Αθήνας, ύστερα από σχεδόν 12 χρόνιας απουσίας του μέσου,
Με τη λειτουργία της η γραμμή θα είναι αγνώριστη στους επιβάτες. Από μονή μετρική γίνεται κανονικού εύρους,διπλή , επιτρέποντας την ταυτόχρονη κίνηση τρένων και στις δύο κατευθύνσεις και την ανάπτυξη μεγαλύτερων ταχυτήτων αλλά και μεγαλύτερης ασφάλειας για τους επιβάτες.
Επίσης οι επιβάτες θα δουν νέους σταθμούς που θα διαθέτουν σύγχρονες υποδομές, χώρους στάθμευσης αλλά και πρόσβαση στα ΑΜΕΑ.
Το νέο δρομολόγιο μεταξύ Αιγίου και Αθήνας θα διαρκεί περίπου 100 λεπτά, με τη διαφορά ότι για τα επόμενα 2 χρόνια θα γίνεται με ντιζελοκίνητα τρένα.
Η μόνη εκκρεμότητα που μένει είναι η εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης-σηματοδότησης που θα επιτρέψει την δρομολόγηση ηλεκτροκινούμενων τρένων που θα μπορούν να αναπτύσσουν ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες, άρα και να μειώσουν ακόμα περισσότερο την χρονοαπόσταση.
Η σχετική δημοπράτηση είναι να βγει στον αέρα τις επόμενες εβδομάδες και να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020, ολοκληρώνοντας πλήρως το έργο αναβάθμισης της γραμμής.
Από το Αίγιο, θα υπάρχει δυνατότητα μετεπιβίβασης στο τρένο προς Καλάβρυτα, μιας και ο νέος σταθμός είναι υπογειοποιημένος, ακριβώς δίπλα από την αφετηρία της γραμμής. Αυτό με τη λειτουργία της γραμμής αναμένεται να φέρει πολλούς επιβάτες αλλά και τουρίστες που θα θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της ανάβασης στα Καλάβρυτα, με τον περίφημο Οδοντωτό.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

1 σχόλιο:

  1. Δεν ηξερα ότι απο το Αιγιο υπάρχει δυνατότητα μετεπιβιβασης για Καλάβρυτα. Εντελώς αγεωγραφητος ειναι ο φιλος στις Υποδομές

    ΑπάντησηΔιαγραφή