Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

«Χαστούκι» του ΟΑΣΘ στο δημόσιο. Η διαιτησία του επιδίκασε 29,9 εκατ.

Ιστορίες Ελληνικής Τρέλας (ή μήπως  ιστορία της μεταπολίτευσης ) !
Στα 125 εκ Ευρώ έφτασε τελικά η επιδότηση στον ΟΑΣΘ (Λεωφορεία Θεσσαλονίκης )για το 2012!
Την ίδια ώρα που ο ιδιωτικών συμφερόντων ΟΑΣΘ λαμβάνει 125 εκ Ευρώ      ( το τίμημα συνεχώς αυξάνεται για το ίδιο έργο μόνο στην Θεσσαλονίκη ) , η Δημόσια ΤΡΑΙΝΟΣΕ λαμβάνει μόλις 50 εκατομμύρια Ευρώ για να πραγματοποιεί δρομολόγια απο την Αλεξανδρούπολη εως την Πάτρα !!!!!
Ολόκληρο το δημοσίευμα απο τον Φώτη Φωτεινό και το metaforespress.gr >

Είναι γνωστό ότι ο ΟΑΣΘ έχει μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών και συνεπακόλουθα, του υπουργείου Μεταφορών. Λαµβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα δηµοσιονοµική συγκυρία και τις απορρέουσες από το Μνηµόνιο δεσµεύσεις της χώρας για µείωση δαπανών, κρίθηκε επιτακτική και σκόπιµη η επανεξέταση της οικονοµικής συµφωνίας µεταξύ ελληνικού δηµοσίου και ΟΑΣΘ.
Του Φώτη Φωτεινού
Το υπουργείο Μεταφορών συγκρότησε ομάδα εργασίας για την ετήσια κρατική επιχορήγηση του ΟΑΣΘ. Από την άλλη πλευρά, ο ΟΑΣΘ κατηγορεί, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, το υπουργείο Οικονομικών για αθέτηση της οικονομικής συμφωνίας για την ετήσια επιδότηση του οργανισμού και την συσσώρευση οφειλών. Από πού προέκυψαν οι οφειλές; 
Ο ΟΑΣΘ, σύμφωνα με την οικονομική σύμβαση με το Δημόσιο, για την άρση κάθε διαφωνίας έχει τη δυνατότητα να προσφύγει σε τριμελές Διαιτητικό Δικαστήριο. Μέχρι στιγμής, οι διαιτησίες τάχθηκαν υπέρ του ΟΑΣΘ, με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών να εμμείνει,ακόμα περισσότερο, στην πρόθεση περί επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης με τον οργανισμό.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα τελευταία έτη ο ΟΑΣΘ λαμβάνει συνεχώς αυξανόμενη αντισταθμιστική καταβολή, παρέχοντας επί της ουσίας το ίδιο συγκοινωνιακό έργο, ενώ δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία στην κατεύθυνση μείωσης ή εξοικονόμησης των δαπανών του.
Πάντως, μόλις πριν από λίγες ημέρες, τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών…αναγκάστηκαν να αναγνωρίσουν και να πιστώσουν οφειλές 29,9 εκατ. στον ΟΑΣΘ, έπειτα από απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που αφορά το έτος 2012.
Έτσι, κατά συνέπεια επανακαθορίστηκε το ύψος της αντισταθμιστικής καταβολής χρήσης 2012 του ΟΑΣΘ στα 125 εκατ.! Για το 2013, η αρχική πρόβλεψη ήταν στα 80 εκατ. 

1 σχόλιο:

  1. Ακόμη και στη φυλακή ακριβά μας στοιχίζει βρε παιδί μου αυτός ο Τσοχατζόπουλος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή