Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή πρόσκληση Π.Κλειδόπουλου , εκπροσώπου εργαζομένων ΕΕΣΣΤΥ

Συνάδελφοι,  και συναδέλφισσες,

Δίχως να αναιρείται το πιστεύω μας για έναν ενιαίο Ελληνικό Σιδηρόδρομο όπως τον γνωρίσαμε και τον υπηρετήσαμε,  όμως  με αφορμή τις καθημερινές εφαρμογές της πολιτικής που βιώνουμε όλοι μας, σε βάρος μας, δημιουργούνται πολλά ερωτήματα  για τα οποία θα ήθελα να επικοινωνήσουμε και
να αναρωτηθούμε, για το αύριο της εταιρείας ΕΕΣΣΤΥ,  το εργασιακό και ασφαλιστικό μας μέλλον. Μετά τις τελευταίες ύποπτες και ασαφείς δηλώσεις  των κυρίων Χρυσοχοϊδη και Αγιάσογλου.
Μήπως πρέπει ,επιτέλους, να αφυπνιστούμε και να αντιδράσουμε, να ζητήσουμε εγγυήσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό μας μέλλον;

Συγκεκριμένα έχουμε τις δηλώσεις Χρυσοχοϊδη:

1.Η ΕΕΣΣΤΥ συμμετέχει σε διαθεσιμότητα-απόλυση.

2.Η επικίνδυνη δήλωση ότι όποιος συνάδελφος δεν θέλει να παραμείνει στην ΕΕΣΣΤΥ μπορεί να επιστρέψει στον ΟΣΕ –“γιατί άραγε”; Μήπως κινδυνεύει το ασφαλιστικό και εργασιακό του μέλλον;  . Πράγμα όμως ανεφάρμοστο και επικίνδυνο γιατί η ΕΕΣΣΤΥ δεν ανήκει πιά στον ΟΣΕ αλλα στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, έτσι μόνο με υπουργικές αποφάσεις είναι εφικτή αυτή η μετακίνηση. Αλλά ακόμα και αν πραγματοποιηθεί σε ποιόν ΟΣΕ θα επιστρέψουμε; Στον ΟΣΕ που δεν θα έχει πλέον θέσεις συντηρητών τροχαίου υλικού, άρα μας οδηγούν έτσι στη δεξαμενή της διαθεσιμότητας –απόλυσης.
Τίποτε δεν διαψεύδει την είδηση που  κυκλοφόρησε,  ότι η εταιρεία ΕΕΣΣΤΥ, θα περάσει στον ιδιώτη ,ελεύθερη προσωπικού, αυτό σημαίνει ότι ο ιδιώτης μπορεί να κρατήσει όσες θέσεις εκτιμήσει ότι χρειάζεται.

Μετά απο όλα αυτά έρχονται οι ασαφείς και επικίνδυνες δηλώσεις Αγιάσογλου. 
Πιο συγκεκριμένα, πιστεύει:

1.      οτι δεν κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας.

Πως τεκμηριώνεται αυτό, στηριζόμαστε σε υποθέσεις; μήπως υπάρχει κατοχύρωση μέσω της πιστοποίησης, η οποία συνεχώς ολοκληρώνεται, πλην όμως  δεν ξέρουμε αν θα αφορά εμάς ή αυτούς που θα κάνουν την δική μας δουλειά σε λίγο καιρό, μιας και  προβλέπεται η ολοκλήρωση της πώλησης ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι το β εξάμηνο του 2014. Η Διοίκηση προσπαθεί  ρίξει στάχτη στα μάτια με τις πρόσφατες βεβαιώσεις επάρκειας που μας χορηγήθηκαν από εκείνη. Τι νόημα έχουν; Σε τι χρησιμεύουν, Τι εξυπηρετούν; Αν κάποιος συνάδελφος  έκανε μια αίτηση στην οποία ζητούσε να αναγράφεται η προϋπηρεσία του σε τι θα διέφερε; Επίσης  προξένησε μεγάλη εντύπωση στην διανομή αυτών των βεβαιώσεων, η συμμετοχή συνδικαλιστών, γιατί , ήταν κάποια επίτευξη;

2.      οτι μας προστατεύει ενόψει ιδιωτικοποίησης η εργατική νομοθεσία.

Ποια νομοθεσία; Η σημερινή με μισθό 500 ευρώ χωρίς τριετίες με απολύσεις ελεύθερες. Πρόσφατα όλοι διαβάσαμε τι αντιμετώπισαν οι εργαζόμενοι της HOL. Χωρίς καμία ειδοποίηση η εταιρεία προχώρησε σε απολύσεις όλων των εργαζομένων του τηλεφωνικού κέντρου της προτείνοντας τους να επαναπροσληφθούν από άλλη εταιρεία με ορισμένου χρόνου συμβάσεις και μειωμένους μισθούς. Και άλλα πολλά παραδείγματα μπορούν να αναφερθούν για να επιβεβαιώσουν την ανησυχία μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα εξίσου σημαντικό θέμα από το οποίο  προκύπτει και το εξαιρετικά σοβαρό και σημαντικότατο για όλους μας, το ζήτημα του συνταξιοδοτικού – ασφαλιστικού μας φορέα.

Αν και εφ ’όσον παραμείνουμε στις θέσεις μας με ποιες δεσμεύσεις θα παραμείνουμε με τις ασφαλιστικές διατάξεις του ΤΑΠΟΤΕ μήπως  θα οδηγηθούμε σε αυτές του ΙΚΑ με τους γνωστούς όρους του, σύνταξη στα 60-62-67 και για τους ασφαλισμένους πριν το 83’; (40 χρόνια εργασίας για πλήρη συνταξιοδότηση και όριο ηλικίας 62 ή 67).
Μετά από όλα τα προαναφερθέντα, πρέπει να πάψουμε να μένουμε αδρανείς κι εφησυχασμένοι ότι όλα θα συνεχίσουν όπως είναι σήμερα κι ότι κανένας από εμάς δεν θα ενοχληθεί.
Συνάδελφοι, τώρα που όλοι οι εργαζόμενοι παλεύουν για το εργασιακό και ασφαλιστικό τους μέλλον και εμείς με τη σειρά μας πρέπει σαν εργαζόμενοι της ΕΕΣΣΤΥ, να απαιτήσουμε, να απειλήσουμε, να πιέσουμε, να δράσουμε. Αν θέλουμε να κατοχυρώσουμε τη συνέχεια του σημερινού εργασιακού - συνταξιοδοτικού φορέα και την  εξασφάλιση των θέσεων εργασίας μας.
Υ.Γ. Όποιος συνάδελφος – συναδέλφισσα θέλει να διατυπώσει και να προτείνει τις απόψεις του, το email μου είναι kleido64@hotmail.com


Παναγιώτης Παρ. Κλειδόπουλος
Εκπρόσωπος εργαζομένων Δ.Σ. ΕΕΣΣΤΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου