Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Προτάσεις Σ.Σ.Θ. για την ΣΣΕ 2014

Η δραματική μείωση των μισθών με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, η αύξηση της φορολόγησης εισοδημάτων και ιδιοκτησίας, τα απανωτά χαράτσια καθώς και η αύξηση του κόστους ζωής μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση και η επιβίωσή των οικογενειών μας  γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Η διεκδίκηση αύξησης  των αποδοχών είναι επιβεβλημένη για να
μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και να καλύπτουμε τις βασικές μας ανάγκες.
Πρέπει να παλέψουμε για την κατάργηση των αντεργατικών  νόμων  που αφαιρούν βασικά και κυριαρχικά εργασιακά δικαιώματά μας. Επειδή τα πάντα έχουν καταστρατηγηθεί θα πρέπει το σύνολο των εργαζομένων παλαιών και νέων να εργάζονται 8ωρο – πενθήμερο-40ωρο με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που να καλύπτονται από Συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Η πρόσληψη προσωπικού πρέπει να γίνει άμεσα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού γιατί το προσωπικό σε αρκετές περιπτώσεις εργάζεται εξαντλητικά πέραν του ωραρίου χωρίς αναπαύσεις και άδεια.

Η υπογραφή της ΣΣΕ πρέπει να έχει στόχο την επαναφορά των μισθών και γενικά των αποδοχών  στην προ μνημονίων εποχή στα επίπεδα του 2009.

·         -Επαναφορά της αποζημίωσης στα 15.000 Ευρώ.
          -Αύξηση και χορήγηση και σε άλλες ομάδες  εργαζομένων του επιδόματος Ανθυγιεινού και επικίνδυνου
·         Να χορηγηθεί το επίδομα για τους παιδικούς σταθμούς
·         -Οργανόγραμμα και τοποθετήσεις προσωπικού  και προσδιορισμό χρηματικού ποσού των επιδομάτων  θέσης.
·         -Επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.
·         -Χορήγηση ρούχων, παπουτσιών, γάλατος σε αντίστοιχες  ειδικότητες.
·         -Κανονισμό δευτερευουσών απολαβών.
·         -Δωρεάν μετακίνηση για τους υπαλλήλους και τα μέλη των οικογενειών.
·         Να δίνεται η <<αλλαγή>> όπως υπήρχε μέχρι πρότινος σε όσους εργάζονται
·         νυχτερινή βάρδια περάν της μιας εβδομάδας
·         Δωρεάν μετακίνηση για τους υπάλληλους και τα μελή των οικογενειών
·         Να δοθεί στους υποχρεωτικά μετατασσομένους η κάρτα ελεύθερων διαδρομών  
·         -Κατάργηση του διευθυντικού δικαιώματος στην αξιολόγηση και δημιουργία Συμβουλίου προαγωγών με συγκεκριμένους κανόνες και συμμετοχή των εργαζομένων.
·         Προσλήψεις μέσου ΟΑΕΔ μαθητών για το εργοστάσιο Βόλου

Στην  σημερινή συγκυρία που οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό χάνουν κεκτημένα και μετρούν μόνο απώλειες είναι επιτακτική ανάγκη να μπει ένα τέλος και να δραστηριοποιηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα περνώντας στην επίθεση διεκδικώντας τα απολεσθέντα  και όλα αυτά που τους ανήκουν.
Στο δρόμο αυτό του αγώνα είναι σίγουρο ότι οι μάχες που θα δοθούν πέραν της στρατηγικής  και της τακτικής που θα ακολουθηθεί , χρειάζεται δύναμη, θυσίες και διαρκή πάλη για νέες κατακτήσεις.


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ Σ.Σ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου