Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αποτελέσματα συνεδρίασης Ολομέλειας ΓΣΕΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καθορίστηκε το πλαίσιο των δράσεων της Συνομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα και αποφασίστηκε: 


Να εξουσιοδοτηθεί η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ να λάβει απόφαση για  κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα σε συνδυασμό με την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση που θα γίνει τον Απρίλιο σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Συνάντησης Κορυφής αλλά και με τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα μας.

Να αποσταλεί τις επόμενες ημέρες πρόσκληση στους εργοδοτικούς φορείς για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Για τη ΓΣΕΕ η επαναφορά εξολοκλήρου του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί βασικό στόχο και η υπογραφή Σύμβασης ενάντια στους μνημονιακούς νόμους θα δώσει ένα ακόμη σαφές πολιτικό  μήνυμα στην κυβέρνηση .

Η ολομέλεια εξέφρασε την έντονη και ριζική διαφωνία της στις σχεδιαζόμενες μαζικές ιδιωτικοποιήσεις – εκποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και ειδικότερα των στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεων ζήτημα που δεν θα μείνει αναπάντητο.

Για τη ΓΣΕΕ η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας παραμένει στην προμετωπίδα των αγώνων της και όσο συνεχίζονται οι ίδιες αδιέξοδες και αναποτελεσματικές πολιτικές, ο αγώνας θα συνεχιστεί .Ένας αγώνας που δεν περιορίζεται μόνο σε απεργιακό επίπεδο  αλλά και σε δικαστικό, αφού αναμένεται  και έχει ήδη καθυστερήσει κατά πολύ η απόφαση του ΣτΕ στο οποίο έχει προσφύγει η ΓΣΕΕ ζητώντας την ακύρωση της 6ης ΠΥΣ 2012, ενώ ετοιμάζεται και προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου