Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

«Κίτρινη κάρτα» της ΕΕ σε Αυστρία, Ισπανία για τη χρηματοδότηση σιδηροδρόμων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι η Αυστρία και η Ισπανία πρέπει να εξασφαλίσουν πλήρη διαφάνεια, όσον αφορά την τήρηση χωριστών λογαριασμών στον τομέα των σιδηροδρόμων, όπως απαιτείται από την οδηγία 2012/34/ΕΕ.

Ένας από τους κύριους στόχους των κανόνων της ΕΕ είναι η
εξασφάλιση διαφάνειας, όσον αφορά τη χρήση δημόσιων πόρων για τις δημόσιες υπηρεσίες μεταφορών, έτσι ώστε οι πάροχοι μεταφορικών υπηρεσιών να μπορούν να ανταγωνίζονται σε ίσους όρους, προς όφελος του τελικού καταναλωτή.

Έως σήμερα, αντίθετα με τις διατάξεις της ΕΕ, οι δύο αυτές χώρες δεν εξασφαλίζουν πλήρη διαφάνεια όσον αφορά την παρουσίαση των λογαριασμών σιδηροδρομικών επιχειρήσεων, κυρίως όσον αφορά δημόσιους πόρους που καταβάλλονται για υπηρεσίες στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του δημοσίου.



Η τήρηση διαφανών λογαριασμών είναι ο μόνος τρόπος να διαπιστώνεται ο τρόπος διάθεσης του δημόσιου χρήματος και το αν χρησιμοποιείται για άλλους σκοπούς από αυτούς που προβλέπεται.

Πράγματι, οι ισχύουσες ρυθμίσεις στην Αυστρία και την Ισπανία δεν αποκλείουν ότι, δημόσιοι πόροι που καταβάλλονται ως υποχρεώσεις του δημοσίου για τις υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών, χρησιμοποιούνται για διασταυρούμενη επιδότηση άλλων μεταφορικών υπηρεσιών.

Επειδή αυτό αντίκειται στους ισχύοντες κανόνες της ΕΕ, οι οποίοι αποσκοπούν στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής, χωρίς στρεβλώσεις και ανταγωνιστικής εσωτερικής αγοράς της ΕΕ για τους σιδηροδρόμους, η Επιτροπή απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη στην Αυστρία και την Ισπανία.

Εάν, εντός δύο μηνών, δεν λάβει ικανοποιητική απάντηση, η Επιτροπή ενδέχεται να παραπέμψει τις χώρες στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου