Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στην μαθητεία των υποψηφίων μηχανοδηγών

Είναι γνωστό ότι εδώ στο στέκι της έλξης , στο blog των μηχανοδηγών , δεν μασάμε τα λόγια μας και στόχος  μας είναι να αναδεικνύουμε τα όποια θέματα προκύπτουν , ιδιαίτερα για τον κλάδο μας  .
Σήμερα θα αναφερθούμε στα προβλήματα που διαπιστώσαμε στην μαθητεία που βρίσκεται σε εξέλιξη και καλούμε την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ( αλλά και το Σωματείο μας , την ΠΕΠΕ ) να δώσει λύσεις άμεσα , καταθέτοντας παράλληλα και κάποιες προτάσεις .
Δεν μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε για ποιο λόγο δεν πληρώνονται οι συνάδελφοι μας
όλα τα ρεπό

Την ώρα που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τους υποχρέωσε σε εξαήμερη μαθητεία , πληροφορηθήκαμε ότι η εντολή που υπάρχει και πραγματοποιείται είναι να πληρώνονται μόνο 2 ρεπό το μήνα .

Το ερώτημα είναι και τι θα γίνουν όλα αυτά τα ρεπό που μαζεύουν οι νέοι συνάδελφοι μας , αφού με την έλλειψη προσωπικού , δεν προβλέπουμε να μπορούν να τα εξοφλήσουν σύντομα , ιδιαίτερα όταν θα αρχίσουν να εκτελούν καθήκοντα βοηθού μηχανοδηγού στην <<δύσκολη>> καλοκαιρινή περίοδο  .

Άρα άποψη μας είναι ότι θα πρέπει να πληρώνονται και τα 4 ρεπό που δουλεύουν οι συνάδελφοι , ενώ θα πρέπει τους επόμενους 2- 3 μήνες να γίνει και παρέμβαση έτσι ώστε να πληρωθούν (όσοι επιθυμούν )  και όσα ρεπό έχουν μαζέψει τους τελευταίους μήνες .

Επιπλέον , σύμφωνα με τις πληροφορίες μας , το πρώτο κομμάτι της μαθητείας στα τρένα πρόκειται να ξεκινήσει στις 10 Μαρτίου .

Απο το διάστημα αυτό και εφόσον οι συνάδελφοι εργάζονται πάνω στα τρένα , άποψη μας είναι ότι πρέπει να λαμβάνουν και το επικίνδυνο και ανθυγιεινό όπως όλοι οι μηχανοδηγοί .

Και φυσικά επειδή οι εποχές και οι καταστάσεις με τις οικονομικές απολαβές των συναδέλφων δεν είναι ίδιες(όπως στην μαθητεία το 2007 ή το 2008 )θεωρούμε ότι σε αυτήν την φάση της μαθητείας πάνω στα τρένα , θα πρέπει οι συνάδελφοι να δίνουν το παρών και Κυριακές .

Απο κει και πέρα , θεωρούμε δεδομένο  ότι τις επόμενες μέρες η ΔΙΚΑΜ θα φροντίσει να δοθούν σε όλους τους υποψηφίους μηχανοδηγούς εγχειρίδια δρομολογίων .

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να αρχίσουμε και πάλι να κάνουμε αναρτήσεις για το θέμα ,καθώς όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι τα εγχειρίδια για το νέο προσωπικό  .

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


1 σχόλιο:

  1. Σκοπός όλων των συνδικαλιστών είναι να δίνονται λύσεις στα προβλήματα .
    Προσωπικά θεωρώ απόλυτα δίκαια όλα τα αναγραφόμενα ,ενώ θα μεταφέρω τα θέματα και στην ΠΕΠΕ αλλά και στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία θα πρέπει να δίνει λύσεις και όχι να μεταφέρει στην καλένδα απλά και καθημερινά θέματα .

    Με όλους τους συναδέλφους θα τα λέμε σύντομα και απο κοντά μέσα στα τρένα !!!!

    Γενιδούνιας Κώστας
    Αντιπρόεδρος ΠΕΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή