Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο: Βασικός μισθός 680 ευρώ και αποδοχές ανάλογα με το επίπεδο σπουδών

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής έρχεται και το πετσόκομμα της προσωπικής διαφοράς στο Υπουργείο Υποδομών που ίσως  σημαίνει σοβαρές  μειώσεις για μεγάλο μέρος των νεότερων σε ηλικία σιδηροδρομικών και ιδιαίτερα όσων εργάζονται στην εξωτερική υπηρεσία.(έλξη - κίνηση) .Νέο τοπίο αμοιβών διαμορφώνει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Ο βασικός μισθός θα είναι στα
680 ευρώ και προβλέπονται μειώσεις (από 2% έως 12%), αλλά και αυξήσεις στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα ανάλογα με το επίπεδο των σπουδών τους.


Ο μισθός πρωτοδιοριζόμενου υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα βρεθεί πολύ σύντομα στα 680 ευρώ (από 780 σήμερα). 


Ο μισθός αυτός αντιστοιχεί στον βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα (586 ευρώ), αλλά καταβάλλεται επί 12 μήνες, αντί 14 στον ιδιωτικό τομέα (δεδομένου ότι στις επιχειρήσεις δεν έχουν περικοπεί τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα άδειας).

Αναλογικά, ο βασικός μισθός για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δημόσιο θα είναι 748 ευρώ (από 858 ευρώ), για υπαλλήλους τεχνολογικής εκπαίδευσης 996 ευρώ (από 1.037 ευρώ) και για υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης 1.070 ευρώ (από 1.092 ευρώ).

Μικρές μειώσεις θα υποστούν και οι υπάλληλοι των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υποδομών, λόγω του «ψαλιδίσματος» της προσωπικής διαφοράς που κράτησαν στις αμοιβές τους μετά τις περικοπές του 2012.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές ανάλογα την εκπαιδευτική βαθμίδα και θα φτάνουν απο το 12% (για τους ΥΕ - ΔΕ) μέχρι το 2-4 % (για τους ΠΕ και ΤΕ).
Την ίδια στιγμή, αυξήσεις θα πρέπει να περιμένουν γιατροί του ΕΣΥ, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί και όσοι κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

Δικό μας σχόλιο

Θυμίζουμε ότι με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου απο 01.01.2013 είχε μπεί "κόφτης" στις μειώσεις μισθών πέραν του 25% και έτσι προέκυπτε προσωπική διαφορά για μέρος του προσωπικού.
Δυστυχώς το θέμα δεν καλύφθηκε απο την ΣΣΕ που υπογράφηκε τον Μάη ( και πως θα μπορούσε αφού η ΣΣΕ επί της ουσίας νομιμοποίησε το ενιαίο μισθολόγιο)και έτσι τώρα αρκετοί συνάδελφοι θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων ΑΝ ισχύσουν τα όσα γράφονται.

Απο την εξαίρεση που μας υπόσχονταν κάποιοι τον Γενάρη του 2013 φτάσαμε στον Δεκέμβρη του 2014 και στο τελειωτικό χτύπημα.....

2 σχόλια:

  1. Δεν πειράζει, οι Αγορές να είναι καλά, να μην ανεβαίνουν τα σπρεντς και να μη κινδυνεύσει η χώρα από τους λαϊκιστές. Αυτοί εδώ μας κάνουν ότι κάνουν, αλλά έχουμε σταθερότητα και ανάπτυξη. Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα κάνει χειρότερα, θα στερέψουν οι Αγορές, θα αυξηθούν οι φόροι, οι Επενδυτές θα πάνε στη Βουλγαρία, θα καταργηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και θα αντικατασταθούν από το βοήθημα εργασίας, θα τρώμε με κουπόνια, θα καίμε κρεββάτια και κομότες να ζεσταθούμε, θα βγάλουμε κέρατα και νύχια, τα μαλλιά μας θα φτάσουν ως το πάτωμα, θα περπατάμε στα τέσσερα, θα έρθει ο έμπολα, η πανούκλα, η χολέρα και η φυματίωση (ενω τώρα ΜΟΝΟ τα τριά τελευταία έχουν έρθει αλλά θεωρούνται μικροπαθήσεις), θα έρθει βρώμα και δυσωδία, θα γεννάνε μωρά οι κόττες και οι προβατίνες αυγά, θα ανατέλλει από τη Δύση, θα γίνει σούπερ-νάβα και θα καούμε όλοι, κόλαση, κρύο, μυρμήγκια, σαρανταποδαρούσσες, φίδια, αράχνες, ο Κιγκ Κογκ, ο Γκοτζίλα, κρα, κρα, κρα (το τελευταίο είναι το κελάδημα των Κυβερνητικών παπαγάλων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέταξε το πουλάκι μάγκες, ... συγγνώμη η προσωπική διαφορά. Εδώ που τα λέμε και ειλικρινά, πίστευε κανείς ότι θα διατηρηθεί; Απλά στα αυτιά μου ηχούν οι δηλώσεις του Βαγγέλα και του Αντώνη ότι "....δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς, ούτε νέες μειώσεις σε συντάξεις". Τελικά καλύτερα σε γραφείο και οκτάωρο και μετά σπιτάκι και βόλτα, παρά ακατάστατα ωράρια και κάποιοι να κονομάνε στις πλάτες μας. Κοινώς μάγκες από εδώ και στο εξής: ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ & ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. ΦΙΛΟΤΙΜΟ & ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή