Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Όταν δεν κάνεις τις σωστές ερωτήσεις,θα πάρεις τις λάθος απαντήσεις...

Αν δεν κάνεις τις σωστές ερωτήσεις θα πάρεις τις λάθος απαντήσεις λέει ο Θέμης Συριόπουλος σε επιστολή του με αφορμή τα όσα έγιναν στην συνέλευση του ΜΑΙ. Αναλυτικά >
...Και λάθος απαντήσεις πήρε το νεοφώτιστο μέλος του σωματείου μας   ο οποίος ήρθε να τις αναπαράγει σε μορφή μαθήματος στην γενική συνέλευση.Επειδή των τελευταίο καιρό φοιτά σε ένα σχολειό συνδικαλιστών
της ΓΣΕΕ  (άγνωστο πόσα μαθήματα έχει κάνει ) θεώρησε ότι κατέχει την εργατική νομοθεσία.Επειδή έκανε κάποιες ερωτήσεις σε έναν καθηγητή εργατικού δικαίου και πήρε κάποιες απαντήσεις θεώρησε ότι έπρεπε να τις αναπαράγει στην συνέλευση δημιουργώντας σύγχυση στους εργαζόμενους οι οποίοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν ο ομιλητής ήταν στέλεχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  ή συνδικαλιστής της ΠΕΠΕ. 
Υποστήριξε ότι έχουμε καταρχήν πενθήμερο και στο πρόσωπο του φάνηκε η χαρακτηριστική έκφραση της δυστυχίας.
Το ξεπέρασε όμως αφού στην συνέχεια είπε ότι το εβδομαδιαίο ωράριο μπορεί να φτάνει μέχρι 45 ώρες ανεξάρτητα με την κατανομή των ωρών σε μια εργάσιμη ημέρα και για να μην μπερδευτεί έφερε και παράδειγμα.
Είπε ότι μπορεί να είναι οι 4 μέρες με 8ωρο και η πέμπτη 12ωρο άρα το μέγιστο ημερησίας προγραμματισμένης εργασίας φτάνει μέχρι 12 ώρες.Έλα όμως που μπερδεύτηκε αφού το άθροισμα των ωρών του παραδείγματος είναι 44 ώρες . Περισσεύει μια ώρα ακόμα οπότε κι εγώ λέω ότι μέχρι 13ωρο μπορεί να προγραμματίσει ο εργοδότης την ημερήσια εργασία. 
Τέλος πάντων αρκετά με τα αστεία.Η εργατική νομοθεσία δεν λέει πουθενά για 12ωρη εργασία οπότε κάτι δεν κατάλαβε σωστά ή κάτι δεν ρώτησε σωστά.

Άλλο ένα που δεν κατάλαβε  είναι ότι όταν λέμε νομιμοποίηση του ενιαίου μισθολογίου από τους εργαζόμενους δεν εννοούμε ότι θα το κάνουμε νόμο αφού προφανώς και υπάρχει νόμος που το κατοχυρώνει.Εννοούμε ότι δεν  θέλουμε να το νομιμοποιήσουμε  ηθικά και πρακτικά μέσω της συλλογικής σύμβασης αφού δεν αρκεί μόνο να διαφωνούμε με αυτό αλλά πρέπει να το καταργήσουμε και στην πράξη και αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει από την συλλογική σύμβαση εργασίας .Άλλη μια ερώτηση λοιπόν που πήρε λάθος απάντηση…

Όσον αφορά το ΣΕΠΕ ξέρουμε πολύ καλά ότι μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα και αυτό είναι ένα γεγονός που κάνεις δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.Έβγαλε όμως γνωμοδότηση για το 30 τοις εκατό της 6 μέρας μετά απο καταγγελία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο.Ακόμα και μετά από αυτό καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από το σωματείο  προς αυτή την κατεύθυνση αλλά ξέχασε να μας πει γιατί η πλειοψηφία ….

Ο καθηγητής επίσης του απάντησε προφανώς σχετικά με τις αποσπάσεις ή μεταθέσεις αλλά και πάλι  κατά λάθος μας είπε επικουρίες .μπερδεύτηκε μάλλον πάλι…
Στα πολύ σημαντικά 

Έχω παρατηρήσει ότι υπάρχει μια απαξίωση των γενικών συνελεύσεων τον τελευταίο καιρό.
Από την φράση του προέδρου  ¨δεν θα απολογηθώ για τίποτα ¨΄ από την τοποθέτηση του  β αντιπροέδρου του... εργατικού κέντρου  για το περιστατικό με το εμπορικό και την διάσπαση που στην ουσία νομιμοποίησε  την τηλεφωνική ποινή του εκτός υπηρεσίας για δυο συναδέλφους δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν θα απολογηθεί (και αυτός ) στην γενική συνέλευση και ότι είπε την γνώμη του στο ΔΣ κεκλεισμένων των θυρών,από τις ανακρίβειες του νεοφώτιστου στην τελευταία συνέλευση υποτιμώντας την νοημοσύνη μας, μέχρι την αθέτηση της ομόφωνης απόφασης όλων των μηχανοδηγών στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις.
Όλοι οι μηχανοδηγοί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το ΔΣ είναι αυτό που πρέπει να εκτελεί τις αποφάσεις της συνέλευσης και όχι να ενεργεί κατά το δοκούν.
Πρέπει να πυκνώσουν οι συνελεύσεις μέσα στον χρόνο και να πάρουν τις αρμοδιότητες από το ΔΣ.

Θέμης Συριόπουλος - Μηχανοδηγός ΜΑΙ

ΥΓ. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα σχολεία της ΓΣΣΕ είναι τόσο ουσιαστικά όσο και η ίδια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου