Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ενημέρωση απο την συνάντηση ΠΟΣ - ΕΕΣΣΤΥ

Τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΕΣΣΤΥ κ. Αγιάσογλου συνάντησε χτες το Προεδρείο της ΠΟΣ και το στέκι μεταφέρει τα όσα ειπώθηκαν. 
Βγήκαν άκρως ενδιαφέρουσες ειδήσεις τις οποίες μεταφέρουμε στους συναδέλφους >


Κατ αρχήν ο κ. Αγιάσογλου  υποστήριξε ότι η απόφαση για την περικοπή δρομολογίων ήταν μια απόφαση καθαρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η ΕΕΣΣΤΥ είναι σε θέση να παρέχει το απαιτούμενο τροχαίο υλικό για την πραγματοποίηση τους τόνισε,ενώ προχωρόντας ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα των κλιναμαξών που όπως είπε είναι έτοιμες εδώ και μήνες (έχοντας μάλιστα και την επίσημη αλληλογραφία για το θέμα)και είναι στην ευχέρεια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η δρομολόγηση τους.(Θυμίζουμε ότι ο κ. Ζηλιασκόπουλος υποστήριξε ότι περιμένει ακόμα τα βαγόνια απο την ΕΕΣΣΤΥ στην πρόσφατη συνάντηση με την ΠΟΣ).
Στο ερώτημα για το αν θα υπάρχει διαθεσιμότητα σε DESIRO για την δρομολόγηση των συρμών στο Κιούρκα - Χαλκίδα ο Δ/νων Σύμβουλος εμφανίστηκε βέβαιος για την ετοιμότητα τους.

Προχώρησε μάλιστα παραπέρα λέγοντας  ότι για το θέμα με τα λάδια η παραγγελία βρίσκεται στο στάδιο της παραλαβής ενώ ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί για την προμήθεια ανταλλακτικών.

Ο κ. Αγιάσογλου είπε στην ΠΟΣ ότι σύντομα θα υπάρξει πρόγραμμα ανάταξης τροχαίου υλικού που θα το χρηματοδοτήσει η ΓΑΙΑΟΣΕ (με τον Νέο Νόμο θα περάσει στην κατοχή της)

Στο θέμα της ιδιωτικοποίησης ο κ. Αγιάσογλου είπε πως για την ΕΕΣΣΤΥ θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι που θα καταθέσουν δεσμευτικές προτάσεις ενώ προσδιόρισε στους  8 μήνες το διάστημα που θα χρειαστεί η διαδικασία για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί.

Για το θέμα με την μισθοδοσία και τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην ΕΕΣΣΤΥ ο κ. Αγιάσογλου είπε ότι θα έχει λυθεί μέχρι τον Δεκέμβρη έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι τα πάντα γύρω απο τον μισθό τους, ενώ κλείνοντας είπε πως προχωρά το πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης για τους εργαζόμενους( που σε αντίθεση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα καταβάλουν καμία εισφορά) και ότι οι δόσεις των χρημάτων που καταβάλονται με την παραίτηση του προσωπικού θα δίνονται εντός 1 έτους απο αυτήν.

Η ΕΕΣΣΤΥ περιμένει να εκδοθεί ΚΥΑ για την πρόσληψη νέων ανέργων μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για την απασχόληση(100 άτομα) ενώ τόνισε πως με 130 άτομα λιγότερα το έργο σήμερα βγαίνει, έχοντας όμως αυξημένο κόστος λόγω των πληρωμένων αναπαύσεων και υπερωριών.
Είναι συμφερότερο για εμάς να κάνουμε προσλήψεις καθώς θα έχουμε λιγότερη μισθοδοσία είπε ο Σύμβουλος της ΕΕΣΣΤΥ επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της εταιρείας για το θέμα.


Το στέκι της έλξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου