Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Παρέμβαση του Θανάση Λεβέντη στο Διοικητικό Συμβούλιο για τα διαθέσιμα του ΟΣΕ

Με την ουσιαστική παρέμβαση του εκπροσώπου των εργαζομένων στον ΟΣΕ Θανάση Λεβέντη λύθηκε η εμπλοκή που δημιουργήθηκε σχετικά με τα διαθέσιμα του ΟΣΕ και τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους.Μόνο 5εκ. ευρώ θα τοποθετηθούν για 15 ημέρες και για την ανανέωση του χρόνου θα απαιτείται απόφαση του Δ.Σ του ΟΣΕ.
Αναλυτικά το ιστορικό έχει ως εξής:


Με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας κ. Γιάνη Βαρουφάκη στις 26/3/2015 ως μοναδικού μετόχου δόθηκε η εντολή να προχωρήσει η διοίκηση της εταιρείας σε άνοιγμα λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να μεταφερθούν τα ταμειακά αποθέματα με σκοπό την επένδυση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ.11 του Ν. 2469/77. (βλέπε φωτογραφία)
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ με την τοποθέτηση του συναδέλφου εκπροσώπου των εργαζομένων Θανάση Λεβέντη την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω αποφάσισε: 
ΑΠΟΦΑΣΗ με αριθμό 5316: Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού έλαβε γνώση της με αριθμό 128571/31-3-2015 εισήγηση που συνέταξε η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), που αφορά στην διαχείριση διαθεσίμων, μετά από συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, 
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
1.-Εγκρίνει, εναρμονιζόμενο με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του ΟΣΕ, να ανοιχτεί λογαριασμός ή λογαριασμοί ταμειακής διαχείρισης του ΟΣΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στο λογαριασμό αυτό θα μεταφερθεί το ποσό των 5.000.000 ευρώ προκειμένου να αξιοποιηθούν μέσω του Ο.Δ.ΔΗ.Χ, με εξασφάλιση της διαθεσιμότητάς τους σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο υπ΄αριθμ. 387/25-2-2015 έγγραφο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.  
Δημοσιεύουμε την τοποθέτηση του συναδέλφου στο Δ.Σ του ΟΣΕ της 2 Απριλίου 2015.
"...........Η άποψη μου για την καλύτερη αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΣΕ  δεν είναι η παραγωγή κέρδους ( τόκος ) απο την μακροχρόνια τοποθέτηση τους σε τραπεζικά ιδρύματα.
Τα όποια ταμειακά αποθέματα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την επίλυση ζωτικών επιχειρησιακών  αναγκών που λύνουν προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας  του οργανισμού.
Επαναφέρω την τοποθέτηση μου από προηγούμενα διοικητικά συμβούλια.
Η σιδηροδρομική υποδομή που ο ΟΣΕ είναι ο κύριος διαχειριστής και έχει την ευθύνη για την  ανάπτυξη την συντήρηση και την κυκλοφορία, έχει πολλά προβλήματα.
Εκτός από την έλλειψη προσωπικού  χρειάζονται  ΑΜΕΣΕΣ παρεμβάσεις στην συντήρηση και την ανάταξη του δικτύου με στόχο την καλύτερη ποιότητα προσφερόμενων υπηρεσιών και την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
Για το λόγο αυτό την τελευταία διετία το σύνολο των υπηρεσιών του ΟΣΕ εκπόνησε ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα συντήρησης και ανάταξης της υποδομής σε βάθος πενταετίας, που με την ολοκλήρωση του θα παρέδιδε μια σύγχρονη - ποιοτική - απόλυτα ασφαλή σιδηροδρομική υποδομή προς χρήση.    Σε συνδυασμό με την έγκαιρη ολοκλήρωση της κατασκευής των νέων έργων που κατασκευάζει η θυγατρική του ΟΣΕ, η ΕΡΓΟΣΕ,  θα μπορούσε να πει κάποιος με ασφάλεια ότι η σιδηροδρομική υποδομή θα ήταν εφάμιλλη των ευρωπαϊκών δικτύων και θα "θεράπευε" τον ΟΣΕ και τον ελληνικό σιδηρόδρομο από χρονιές παθογένειες. Με τις προτάσεις αυτές οι συνάδελφοι απέδειξαν την  υψηλή επιστημονική και τεχνική επάρκεια που διαθέτουμε σαν οργανισμός απαντώντας ΑΜΕΣΑ σε όλους αυτούς τους κύκλους (πολιτικούς ή επιχειρηματικούς) που στόχο έχουν την λεηλασία του δημοσίου πλούτου μέσω ιδιωτικοποιήσεων ,ΣΔΙΤ, κτλ.
Δεν προχώρησαν αυτές οι δράσεις με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης που δεν τις χρηματοδότησε. Ελπίζω η σημερινή κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και να δώσει λύσεις στα προβλήματα του σιδηροδρόμου.
Είναι επιτακτική ανάγκη το ΔΣ σήμερα να πάρει απόφαση στην κατεύθυνση ΑΜΕΣΗΣ προώθησης προκήρυξης έργων συντήρησης και ανάταξης και δέσμευσης κωδικών στο ύψος των ταμειακών διαθεσίμων που έχουμε αξιοποιώντας την υπάρχουσα μελέτη.
Σε ότι αφορά την ψηφοφορία για το θέμα που συζητάμε και μετά την συζήτηση που έγινε και τις απαντήσεις που έδωσε ο Πρόεδρος και η αρμόδια υπηρεσία και την αποδοχής της πρότασης μου, ότι τα χρήματα θα είναι στην διάθεση του οργανισμού σε χρόνο όχι μεγαλύτερο των 15 ημερών όπως αναφέρεται στο υπ.αρ.πρωτ. 387 της 25/2/2015  έγγραφο του Ο.Δ.Η.Χ. ψηφίζω θετικά.
Είναι αυτονόητο ότι όποια αλλαγή της δέσμευσης του χρονικού ορίζοντα των δεκαπέντε ημερών θα πρέπει να γίνει σε γνώση και με απόφαση του Δ.Σ.   .........."

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο συνάδελφος Θανάσης Λεβέντης ήταν σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση με την ΠΟΣ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πηγή το blog της ΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου