Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Η Διακήρυξη της ΔΑΣΣ για τις εκλογές της ΠΕΣΟΣΕ

Η διακήρυξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Σταθμαρχών για τις επερχόμενες εκλογές της ΠΕΣΟΣΕ.
Συνάδελφοι Σταθμάρχες
 Είναι γεγονός oτι οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε στη δίνη μιας πρωτοφανούς αγριότητας και προκλητικής επίθεσης. Προκλητικής γιατί μας αναγκάζουν ακόμη και σήμερα με διάφορους εκβιασμούς και απειλές, αυταρχικότατα να πληρώσουμε τα χρέη της χρηματοπιστωτικής ΕΛΙΤ.
Πρωτοφανούς δε αγριότητας γιατί εκτός
της μείωσης στο βιοτικό μας επίπεδο(ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ και ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ) ήθελαν και την ύπαρξη μας. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις έως 25/01/2015 κατόρθωσαν να μετατρέψουν την χώρα μας σε μπανανία , αφού είχαμε 7000 αυτοκτονίες , παιδιά να λιποθυμούν από ασιτία ή να πεθαίνουν από το κρύο, 450000 νοικοκυριά χωρίς ρευμα, κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας.
 Αυτή τη χώρα διαμόρφωσαν από το 2009 με τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας που εφάρμοσαν οι εντολοδόχοι μερκελιστές γερμανόδουλοι.Δεν αρκεστηκαν ομως σε αυτά.
ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και ήθελαν να βάλουν χέρι και στις ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Προήγαγαν τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Έτσι διαμόρφωσαν στην κοινωνία δύο ομάδες.Εκ των οποίων η μια να ζητά συνειδητά την διατήρηση του υπάρχοντος κοινωνικοοικονομικού συστήματος αφού είναι εξαρτημένη απο τις πελατειακές σχέσεις ενός σάπιου κράτους  και την διαπλοκή.
 Η δεύτερη αφορά όσους δεν ανεχόμαστε αυτή την υποτέλεια, την υποδούλωση, την υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την διάβρωση των δικαιωμάτων. 
Γνωρίζοντας  το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο τις δυνάμεις αντίστασης κατά των πολιτικών αυτών προσπάθησε να εγκλωβίσει το λαό στο φόβο έχοντας συμπαραστάτες τις παρατάξεις ΠΑΣΚ-Σ,ΔΑΚΕ σε πρωτοβάθμιο ,σε δευτεροβάθμιο ακόμα και στη ΓΣΕΕ. 
Τα συνδικάτα οφείλουν να αλλάξουν σελίδα ανατρέποντας αυτές τις πλειοψηφίες που τα κατέστησαν σωματεία - σφραγίδες.Να εργασθούν για να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργαζομένων. 
Οι στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις θα πρέπει να παραμείνουν στο δημόσιο αφού αυτό είναι προς το συμφέρον  των συμπολιτών μας καθώς προσφέρουν κοινωνικό έργο ενώ είναι και μοχλοί ανάπτυξης και δημιουργίας -ιδιαίτερα οι συγκοινωνίες- χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. 
Θέλουμε πρωταγωνιστή  τον σιδηρόδρομο και αγωνιζόμαστε για να αποκτήσει τον ρόλο που του αναλογεί στην Ελληνική Κοινωνία  αλλά και για να αποκατασταθεί η αδικία που συντελέστηκε διαχρονικά στην χώρα μας σε βάρος του  πλέον οικολογικού και οικονομικού μέσου  μεταφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο.Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι η  ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας συνδυάζεται άμέσα με την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου.
 Το επόμενο διάστημα πρέπει να δημιουργηθούν οι αναγκαίοι όροι και προϋποθέσεις -στην βάση των εργαζομένων -ώστε να επέλθουν δομικές αλλαγές στην λειτουργία των συνδικάτων μας. Αλλαγές στο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ-ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ πλαίσιο ώστε να επιφέρουν την αναγκαία ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. 

Συνεπώς απαιτείται 

  •  ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ 
  •  ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΠΑΧΘΟΥΣ  
  •  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ 
  •  ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ  
  • ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ 
  •  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΩΝ - ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 
  • ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ 
  • ΑΛΛΑΓΗ ΝΥΧΤΑΣ ΩΣ ΙΣΧΥΕ ΠΡΙΝ 
  • ΝΕΟΣ ΚΩΕΑΠ 
  • ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ 
  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ
  •  ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ - ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ 
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ 25% ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
  •  ΝΕΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΥΛΙΚΟ  


 Γι αυτό σήμερα , στα νέα δεδομένα όπως διαμορφώνονται , μια νέα είδους αντίληψη περί της οργάνωσης του σωματείου μας είναι απαραίτητη. 
Θα πρέπει να διαμορφωθούν εκείνοι οι όροι με την δική σας υποστήριξη ώστε να κατοχυρωθεί- να θεμελιωθεί η ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Της ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Είναι σήμερα απαιτητό και οι εποχές μας υποδεικνύουν μια άλλη στρατηγική μακριά από κυβερνητικό συνδικαλισμό ,τον οποίο εφάρμοσαν οι κολλητοί των κυβερνήσεων ΓΑΠ,ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ,ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ για προσωπικά οφέλη. 

Στρατηγική που στο κέντρο της θα έχει το ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ ,ο οποίος θα υποδεικνύει τους στόχους που πρέπει να υλοποιηθούν από το Δ.Σ. 

 Με αυτή την πολιτική πιστεύουμε και έχουμε την πεποίθηση ότι είναι δυνατόν με ρήξεις ,αντιδράσεις, ανατροπές ΟΡΑΜΑ και ΕΛΠΙΔΑ να κερδίσουμε αυτά που μας αρμόζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου