Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

H ανακοίνωση της ΠΟΣ για την συνάντηση με τον κ. Σπίρτζη


Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με το Προεδρείο της ΠΟΣ. 
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα καθώς ο Υπουργός ζήτησε τη συνεργασία της ΠΟΣ για όλα τα θέματα. Ζήτησε από την ΠΟΣ λίγο χρόνο προκειμένου να αντικαταστήσει όλες τις Διοικήσεις των εταιρειών του Ομίλου.
     Για το θέμα του Ενιαίου Δημόσιου Σιδηρόδρομου είπε
ότι είναι θετικός σ αυτή την προοπτική ωστόσο υπάρχουν ανυπέρβλητες δυσκολίες που αφορούν τις επιδοτήσεις που δόθηκαν και για το συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά κυρίως την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ανέφερε ότι πρόκειται να δώσει σε εξειδικευμένο νομικό γραφείο των Βρυξελλών την υπόθεση. 
     Απαντώντας για το θέμα των δυσλειτουργιών που παρατηρούνται μεταξύ των εταιρειών είπε ότι θα υπάρξουν σαφείς αρμοδιότητες για την κάθε μία. Για το θέμα των προσλήψεων που τέθηκε, ζήτησε στοιχεία από την ΠΟΣ προκειμένου να τεκμηριώσει την αναγκαιότητά τους. 
   Αναφερόμενος στο θέμα των δικαστικών αποφάσεων είπε ότι οι νέες διοικήσεις θα έχουν την εντολή να τις σεβαστούν όλες ανεξαιρέτως.
  Τέλος για το θέμα της υπογραφής της νέας Σ.Σ.Ε θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις όταν τοποθετηθούν οι νέες διοικήσεις και ότι θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ όψιν η ιδιαιτερότητα του σιδηροδρομικού επαγγέλματος.

πηγή το blog της ΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου