Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Επιστολή Νίκου Ντάνου για τις εκλογές του Σωματείου μας

Τα Συνδικαλιστικά δρώμενα μοιραία ακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας.
Έτσι και η Π Ε Π Ε στις 14 Μαΐου 2015 αλλάζει επιτέλους σελίδα
Συνάδελφοι σες
Η εποχή που τα "παχιά κούφια"  λόγια  είχαν απήχηση στους εργαζόμενους έχει
περάσει ανεπιστρεπτί.

Λαμπρό παράδειγμα των ημερών το ατύχημα στα ελληνικά διυλιστήρια Ασπροπύργου

Οι εργαζόμενοι εκεί καταγγέλλουν την ουσιαστική έλλειψη ασφαλείας, την πίεση για υπερεργασία με αντίκρισμα κάποια ευρώ, που έχουν περιτύλιγμα εργασιακά ατυχήματα τα οποία σημαδεύουν ανθρώπινες ζωές.

Οι συγκρίσεις με τις παραπάνω καταγγελίες είναι καταλυτικά επίκαιρες.

Τα τελευταία χρόνια   το σύνθημα "βάζω πλάτη"  στοίχισε ζωές και έντυσε στα μαύρα τον κλάδο της έλξης, δυστυχώς, στο όνομα κάποιων ευρώ που η απερχόμενη πλειοψηφία της Π Ε Π Ε απεδέχθη συν εκμεταλλευόμενη, την κοινωνική εξαθλίωση κυρίως μετά το 2010,  με περιεχόμενο και αντίκρισμα την κάλπικη Συνδικαλιστική καταξίωση.

Αυτή η συνδικαλιστική απάτη πρέπει να τελειώσει με την δρομολόγηση ουσιαστικών προσλήψεων.

Όσοι συνάδελφοι και να επιστρέψουν, το πρώτο αίτημα τις νέας διοίκησης της ΠΕΠΕ , επιβάλετε να είναι οι άμεσες προσλήψεις με ΠΡΟΣΟΝΤΑ που θα ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ  τον κλάδο έλξης.

Δεν θα μπούμε σε διαφήμιση αιτημάτων,  αλλά η ευθύνη που μας καθιστά άυπνους και υπεύθυνους πρέπει να αποτυπωθεί σε ανάλογο κλιμάκιο στο νέο μισθολόγιο που σύντομα θα επαναδιατυπωθεί.

Ως συνδυασμός με πρόταση ευθύνης δεν μπορούμε να αγνοήσουμε στην βαθμολογική εξέλιξη την επετηρίδα με χρόνια υπηρεσίας αλλά  και τα  τυπικά προσόντα.

Προτείνουμε θέσεις ευθύνης σε διοικητικό μηχανισμό όπου χρειάζεται και όχι όπου επιβάλλεται από προσωπικές επιδιώξεις,  και φυσικά προτείνουμε επιτέλους στο βαθμό του διευθυντή συνάδελφο που να προέρχεται από τον κλάδο έλξης με τα απαραίτητα τυπικά προσόντα.

Δεν θα αφήσουμε ούτε μέρα χωρίς διεκδίκηση του 25% που μας έχουν παράνομα αφαιρέσει από τους βασικούς μισθούς,  χωρίς την παραμικρή αντίδραση από την μνημονιακή απερχόμενη πλειοψηφία της Π Ε Π Ε.

Θα σταθούμε κριτικα στο νέο. Δ Σ. μέσα από τις γραμμές του συνδυασμού +Συνεξελιξη,  και εκφράζουμε την ευχή  η νέα διοίκηση της ΠΕΠΕ να έχει σύντομα την  πρώτη συνάντηση με την νέα διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .

Συνάδελφοι σες.

Αφήνουμε πίσω οριστικά την μαύρη πενταετία 2010-14 και αυτούς που την εξέφρασαν και  στήριξαν στο Δ Σ της Π Ε Π Ε.

ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΤΟΛΜΑΜΕ
Και
ΕΝΩΝΟΥΜΕ 
 τους μηχανοδηγους με το απαραίτητο μείγμα σοφης  εμπειρίας και νεανικού ενθουσιασμού.

Στις 14 Μαΐου  2015 επιταχύνουμε με σιγουριά το δρομολόγιο.!

Η έλξη σύντομα θα ανακάμψει!

Το χρωστάμε και σε αυτούς τους συναδέλφους που δεν είναι σήμερα μαζί μας,  και θέλουμε να είναι περήφανοι για εμάς.!

Ναι στην Ανατροπή
Όχι στην Υποταγή

Ναι στην Εργασία
Όχι στην Εξαθλίωση

Ναι στην Διεκδίκηση
Όχι στην Συνδιοικηση


Το ΠΟΤΑΜΙ δεν
γυρίζει ΠΙΣΩ,!!!


Με εκτίμηση
και Σεβασμό

ΝΤΑΝΟΣ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου