Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η ΠΟΣ μας δουλεύει για την πρόσληψη συνταξιούχων στην ΕΕΣΣΤΥ

Εμείς δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΠΟΣ (κλικ για μεγέθυνση) ,αλλά πραγματικά αναρωτιόμαστε. Απο πότε μια Ομοσπονδία μεταθέτει και καταλογίζει τις Διοικητικές αποφάσεις στον Υπηρεσιακό Μηχανισμό (χωρίς να τον κατανομάζει);  Για ποιο λόγο η ΠΟΣ δείχνει τόση ευαισθησία ΜΟΝΟ για τον υπηρεσιακό μηχανισμό της ΕΕΣΣΤΥ και δεν έχει αναφερθεί ΠΟΤΕ σε όσους άλλους κάνουν προτάσεις για παραχώρηση δραστηριοτήτων σε ιδιώτες (συντήρηση γραμμής, φύλαξη διαβάσεων κτλ)αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις μιλά για αποφάσεις των Διοικήσεων και ξεχνά τους υπηρεσιακούς παράγοντες;; Και για να εξηγηθούμε και να είμαστε ξεκάθαροι. 
Αυτό εδώ το blog, το στέκι της έλξης έχει καταδικάσει τα
φαινόμενα συνταξιούχων που θέλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους,αφού συνταξιοδοτηθούν. 
Οι συνταξιούχοι σπίτι τους, νέοι στην εργασία.

Αλλά η ΠΟΣ δεν έκανε ΚΑΜΙΑ αναφορά για τους συνταξιούχους που εργάζονται σε Διοικητικές θέσεις σε ΟΛΕΣ τις εταιρείες. Παρά μόνο στους τεχνίτες.
Δεν είδαμε να πιάνει ο πόνος την ΠΟΣ για γνωστό Διευθυντή που κατέθεσε  παραίτηση στο τέλος του 2010 και απο τον Γενάρη του 2011 με Σύμβαση Έργου κατείχε θέση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (και μάλιστα σε 2 Διευθύνσεις)μέχρι πρόσφατα που έληξε αυτή.ΕΙΔΑΜΕ όμως τον εν λόγω Διευθυντή πρόσφατα να ανεβαίνει και να συμμετέχει σε συγκέντρωση μεγάλης συνδικαλιστικής παράταξης !!! Προφανώς ήταν περαστικός τότε και έκατσε να πιεί καφεδάκι.
Δεν είδαμε να πιάνει πόνος την ΠΟΣ για τις στρατιές Συμβούλων για το έργο που δίνεται σε εργολάβους ακόμα και για διοικητικές υπηρεσίες.Ούτε μια επιστολή.
Το μόνο θέμα που την ενοχλεί είναι οι τεχνίτες.

Τέρμα το δούλεμα λοιπόν.
Αν η Ομοσπονδία θέλει να την πιστέψουμε να ζητήσει ΤΩΡΑ την απομάκρυνση ΟΛΩΝ των συνταξιούχων απο ΟΛΕΣ τις εταιρείες, όπως εμείς λέμε και γράφουμε  εδώ και χρόνια. Και είναι πάρα πολλοί.
Αλλιώς έχουμε κάθε δικαίωμα να λέμε ότι όσοι γράφουν αυτές τις ανακοινώσεις μας δουλεύουν κανονικά, υποτιμούν την νοημοσύνη χιλιάδων σιδηροδρομικών και παίζουν συνδικαλιστικό και μικροπολιτικό παιχνίδι.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ εδώ και τώρα.
Αρκετά κουραστήκαμε με τις επικοινωνιακές κορώνες της ΠΟΣ.
Περιμένουμε και ζητάμε δημόσια να βγάλει η Ομοσπονδία επιστολή προς ΟΛΕΣ τις Διοικήσεις που να αναφέρει όσα γράφονται σε αυτά προς την ΕΕΣΣΤΥ. 
Και να τα υλοποιήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Το στέκι της έλξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου