Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Χρήστος Σπίρτζης στην ΠΟΣ: Αλλάζουν ΟΛΕΣ οι Διοικήσεις, ιδιαίτερη αναφορά στους μηχανοδηγούς

Αποκαλυπτικός για τις προθέσεις του Υπουργείου Υποδομών ήταν πριν απο λίγο στην συνάντηση με την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ο κ. Σπίρτζης.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι αλλάζουν ΟΛΕΣ οι Διοικήσεις στον Όμιλο ΟΣΕ, ενώ για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είπε ότι
για τις κρατικές επιδοτήσεις θα δώσει την υπόθεση σε Νομικό Γραφείο στις Βρυξέλλες για να λυθεί το θέμα.

Ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη προσωπικού στους μηχανοδηγούς όπου ο Υπουργός είπε ότι θα μπορούσαν άμεσα να προσληφθούν 70 νέοι μηχανοδηγοί  σύμφωνα με τις πληρωμένες αναπαύσεις για το έτος 2014.
Ο Υπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχουν ελλείψεις και σε άλλους βασικούς τομείς και ζήτησε να του δώσει η ΠΟΣ στοιχεία που να δείχνουν την κατάσταση.
Θα σεβαστούμε όλες τις νομικές αποφάσεις που είναι υπέρ των εργαζομένων είπε ο νέος Υπουργός (25%,επικίνδυνο και ανθυγιεινό) οι οποίες θα υλοποιηθούν απο τις νέες Διοικήσεις.
Για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είπε ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψην οι ιδιαιτερότητες των κλάδων όπως είναι οι σιδηροδρομικοί (αναφέροντας και πάλι ως παράδειγμα τους μηχανοδηγούς).

Θέλω να δώσετε μεγάλη βάση στις υπηρεσίες υγιεινής και ασφάλειας τόνισε ο Υπουργός γιατί στόχος μας είναι να επιστρέψει ο πολίτης στο τρένο.
Μεγάλο βάρος θα δοθεί στα έργα ανέφερε , βάζοντας ως προτεραιότητα το θέμα της γραμμής Αλεξανδρούπολη - Θεσσαλονίκη.
Τέλος για την επιστροφή των μεταταχθέντων ανέφερε ότι είναι πρώτη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία.

Το στέκι της έλξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου