Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης συνεχίζουν να προκαλούν την νοημοσύνη των μηχανοδηγών

Το νέο ανέκδοτο που σκαρφίστηκαν οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ Έλξης (σε συνεργασία με τους συνεταίρους της ΠΑΣΚ) μέσα στον πανικό για την απώλεια των κεκτημένων τους, είναι ότι στην διακήρυξη της +ΣυνΕξέλιξης υπάρχει λέει ....δημιουργική ασάφεια στην διατύπωση για την επετηρίδα!
Η νέα Βουλτεψιάδα που ακούσαμε λέει ότι η
παράγραφος στην διακήρυξη που αναφέρει ότι "Δίνουμε τέλος στην καταστρατήγηση εννοιών όπως η αρχαιότητα, η επετηρίδα, αποκαθιστούμε τις αδικίες που τελέστηκαν την τελευταία τριετία σε βάρος συναδέλφων" υπονοεί πως θα καταργηθεί η επετηρίδα !!!! 

Ενώ φυσικά είναι ολοφάνερο για όποιον γνωρίζει τα στοιχειώδη Ελληνικά ότι αναγράφεται ξεκάθαρα ότι θα σταματήσει η καταστρατήγηση της επετηρίδας και της αρχαιότητας και θα αποκατασταθεί η τάξη για όσους αδικήθηκαν !
Αλλά για μια στιγμή ....
Ποιοι τα λένε αυτά; 
Όσοι συνηγόρησαν-ας πούμε- στο να υπάρχουν στο ΜΘ σε θέσεις μηχανοστασιαρχών συνάδελφοι που δίνουν οδηγίες σε αυτούς που τους είχαν αριστερά σαν βοηθούς την δεκαετία του 1980; 
Όσοι καταστρατήγησαν στο ΜΑΙ - τουλάχιστο σε 2 περιπτώσεις - την επετηρίδα και άφησαν να φύγουν στην ρόδα μέχρι την τελευταία μέρα οι  αρχαιότεροι συνάδελφοι  μας; Επειδή δεν τους ψήφισαν;
Όσοι στην Πάτρα δεν είδαν ότι οι ...τελευταίοι έσονται πρώτοι αν ψηφίζουν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ;
Όσοι συνηγόρησαν στο να μην υπάρχει προοπτική για προαγωγή στους συναδέλφους μας στο Κιάτο μιας και κανένας εξ αυτών δεν κρίθηκε ικανός να προαχθεί και την θέση πήρε συνάδελφος απο το ΜΑΙ (στην περίφημη συμφωνία της Γιάλτας , το Κιάτο δικό μου , το ΜΑΙ δικό σου ;).

Tέλος ποιος έχει ή είχε τάξει στους μηχανοδηγούς τα πάντα το 2012 και κάνει τα ίδια και το 2015; 

Μήπως η ΔΑΚΕ Έλξης που μας είχε υποσχεθεί το 2012 ότι θα γυρίζαμε στις αποδοχές του 2009 και τελικά ενταχθήκαμε στο ενιαίο μισθολόγιο; 

Μήπως και χτες τα ίδια δεν υποσχέθηκε στην διακήρυξη της ; 

Μπορούμε λέει ...Να επιστρέψουμε στις προ μνημονίου αποδοχές!!!! Εμείς τους λέμε ας πάρουμε πρώτα το  δεύτερο 25%  που χάσαμε το 2013 με ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ στο τιμόνι ,  και μετά βλέπουμε για το 2009....Τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα που χάσαμε οριστικά το 2013 με ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης στο τιμόνι , τα ξεχάσανε προφανώς.
Μπορούμε λέει .... Να επιστρέψουμε στην εργατική Νομοθεσία για τις υπερωρίες!!! Αλήθεια πότε τα χάσαμε όλα αυτά ; Μα φυσικά το 2013 , όταν στο τιμόνι ήταν....ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης. Και τώρα πληρωνόμαστε με 3 Ευρώ την ώρα !!!!!

Μπορούμε λέει ....Να διεκδικήσουμε το 30% της 6ης μέρας!!!! Αλήθεια ποιοι το λένε αυτό; Όσοι ,όταν βγάλαμε απο το στέκι της έλξης το θέμα, μας κορόιδευαν κανονικά και κατέβαζαν γνωματεύσεις ενάντια στο αίτημα ; Αλήθεια το δεκάρικο της διανυκτέρευσης γιατί δεν το τάζουν και αυτό;Γιατί πληρώνεται στον ΟΣΕ και όχι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα μας πουν κάποτε ;

Μπορούμε λέει ....Να αναβαθμίσουμε τα μισθολογικά κλιμάκια!!! Που σταμάτησαν να ανεβαίνουν το 2013 με το ενιαίο μισθολόγιο και 40 μηχανοδηγοί έχασαν εως και 100 επιπλέον Ευρώ απο τον βασικό τους μισθό! Με ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης στο τιμόνι βέβαια...Αλλά δεν πειράζει! Θα καταφέρουν να πληρωθεί η εξίσωση των πτυχιούχων ΤΕΙ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (κάποτε....).Ποιοι ; Αυτοί που επί των ημερών τους κατάφεραν να πληρώνεται σε ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ , αλλά ΟΧΙ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ!!!!

Μπορούμε λέει.... Να υπογράψουμε ΣΣΕ με αυξήσεις!!! Ποιοι το λένε; ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης που δεν έχουν καταφέρει να υλοποιήσουν την προηγούμενη ΣΣΕ που ψήφισαν οι ίδιες!!! Που ακόμα περιμένουμε το επίδομα ευθύνης, που ακόμα 3 μηχανοδηγοί δεν έχουν λάβει το επίδομα σπουδών για το παιδί τους που σπουδάζει εκτός έδρας! 

Μπορούμε λέει.... Να κάνουμε προσλήψεις!!! Το 2012 ψήφισαν 405 μηχανοδηγοί στις εκλογές του Σωματείου μας. Το 2015 θα ψηφίσουν 296 !!! Ποιοι ήταν στο τιμόνι την τελευταία τριετία; ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης !!!

Μπορούμε λέει ....Να διεκδικήσουμε την διανυκτέρευση στην Πάτρα!!!! Αλήθεια 3 χρόνια ποιοι δεν μπορούσαν; Μα φυσικά η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ Έλξης!!!!

ΝΑΙ συνάδελφοι των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ μπορούν. 
ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ , ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΤΕ !!!!!!

Αλήθεια ποιος είχε τάξει προαγωγές τον Γενάρη του 2015  στους συναδέλφους που "εκτελούν" χρέη μηχανοστασιάρχη ; Με αντάλλαγμα την παραμονή τους και την ψήφο τον Μάη στις εκλογές του Σωματείου. 
Ξεχνούν προφανώς  αυτά που υποσχέθηκαν ορισμένοι και που τους χάλασαν τα σχέδια οι Εθνικές εκλογές της 25ης Γενάρη.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τον πανικό των απερχόμενων επαγγελματιών συνδικαλιστών.
Είναι ξεκάθαρο σε όλους τους χώρους ότι ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης καταρρέουν , ιδιαίτερα μετά την αποστράτευση και του Διευθυντή ΔΙΚΑΜ κ. Ρετσινά που παρείχε ομπρέλα προστασίας στον εργοδοτικό συνδικαλισμό τους.
 Αποστρατία που ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης δεν ήθελαν και αγωνίστηκαν για την κρύψουν σε όλους τους χώρους εργασίας των μηχανοδηγών.

Μεγάλη εντύπωση μας έχει προκαλέσει τέλος και η προσπάθεια της ΔΑΚΕ Έλξης (Νέα Έλξη)να αποποιηθεί το ότι είναι η...ΔΑΚΕ Έλξης.
 Μάλιστα τις τελευταίες μέρες, η ΔΑΚΕ Έλξης (Νέα Έλξη) -η πλέον μνημονιακή παράταξη στον χώρο του σιδηροδρόμου- ξεχνώντας ότι μέχρι τον Δεκέμβριο συνεδρίαζε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Συγγρού(Και το ξαναλέμε - δικαίωμα των συναδέλφων αναφαίρετο αυτό), μάθαμε ότι...το παίζει και αντιμνημονιακή!!!! 
Όλα θα τα δούμε τελικά σε αυτές τις εκλογές της ΠΕΠΕ. 
Μέχρι που ακούσαμε κάπου ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες....στηρίζουν την ΔΑΚΕ Έλξης και εκεί κάπου χάσαμε την μπάλα , αφού είναι γνωστό σε όλους τους συνδικαλιστικούς χώρους ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ έχουν ως κεντρική γραμμή τους την συνεργασία με ψηφοδέλτια  αντιμνημονιακά ΚΑΙ συνεργασία με ριζοσπαστικούς χώρους ανατροπής του υφιστάμενου συνδικαλιστικού κατεστημένου . Και σίγουρα τα γραφεία τους δεν είναι στην Συγγρού στο ύψος του Διογένη.

Τελικά ίσως η σαφής επιλογή μας να μην υψώνουμε τους τόνους εν όψει των εκλογών ,καθώς η ενότητα του κλάδου προέχει , παρανοήθηκε ως αδυναμία. 
Εδώ είμαστε να απαντάμε σε όλα, καθώς καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Συνάδελφοι μηχανοστασιάρχες , τα υπηρεσιακά κινητά τηλέφωνα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για προεκλογικό αγώνα.Γιατί μαθαίνουμε ότι έχουν πάρει φωτιά τις τελευταίες μέρες.

Η χρησιμότητα τους είναι συγκεκριμένη και πουθενά δεν αναφέρεται ότι κάνουμε αγώνα για την παράταξη απο τα γραφεία μας και τα υπηρεσιακά τηλέφωνα που χορηγούνται για άλλους λόγους.
Μην προκαλείτε και άλλο τους μηχανοδηγούς που δεν πιστεύουν αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες προς άγραν ψήφου απο τις απελπισμένες ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης.
Μην τους εξαγριώνεται άλλο.....







1 σχόλιο:

  1. Ο καρδινάλιος κάθε μέρα τηλέφωνα στους μηχανοδηγούς .Μην τυχόν και κάνετε λάθος κ ψηφίσετε ΣυνΕξέλιξη.
    Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.
    Καιρός για αλλαγές κ στην βάση. Αφού δεν καταλάβαινουν ορισμένοι τον ρόλο τους και πέρνουν τηλέφωνο γιατις εκλογες από τα υπηρεσιακά , δεν κάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή