Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Απίστευτες καταστάσεις στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ.Ποιον εξυπηρετούν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ;

Σοβαρός προβληματισμός για τους σκοπούς που εξυπηρετεί εν όψει ιδιωτικοποίησης, 3ου μνημονίου και ασφαλιστικού, η στάση των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης.
ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης αγκαλιασμένες και χεράκι -χεράκι, έκαναν σαν να μην συνέβη ποτέ το ατύχημα στα Τέμπη !!! Πλήρης αδιαφορία για τα συμφέροντα των μηχανοδηγών. Μονάχα πολιτικές τοποθετήσεις απο τον Γραμματέα του Σωματείου, ο οποίος αντί να ζητήσει συγνώμη για τα αδιέξοδα που οδήγησε τον κλάδο την τελευταία τριετία, έβγαλε για άλλη μια φορά μνημονιακό λόγο!
Σωστό αίτημα της ΑΣΚΕ που ζήτησε να
κοινοποιούνται στην παράταξη οι αποφάσεις και οι ανακοινώσεις του Σωματείου πράγμα που δεν έγινε εδώ και 1 μήνα με ευθύνη του Γενικού Γραμματέα.


Αναλυτικότερα 

ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ συντεταγμένα και μετά το ατύχημα στα Τέμπη , ζήτησαν και πλειοψήφισαν (6) να μην αποσταλεί υπόμνημα του Σωματείου στον εισαγγελέα που ερευνά τι συνέβη στο τούνελ , ΑΛΛΑ να γίνουν άμεσα συναντήσεις με τις Διοικήσεις για να τεθούν σφιχτά χρονοδιαγράμματα επί των απαντήσεων που αυτές θα δώσουν.

Τα όσα ακούστηκαν επίσης αφορούν και το ασφαλιστικό.

Έκπληκτα τα μέλη του ΔΣ άκουσαν στην πλέον ηττοπαθή τοποθέτηση , τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου (και όχι μόνο) να λέει ότι 58 μηχανοδηγοί θα θιγούν απο το ασφαλιστικό και άρα θα πρέπει η συζήτηση για προσλήψεις να γίνει σε νέα βάση !!!! 

ΛΕΣ και προσπαθήσαμε και χάσαμε. Πλήρης αποδοχή του ασφαλιστικού!(άντε να ρίξουμε και την πιστολιά στις 22 να έχουμε να λέμε).Ούτε η Διοίκηση να μιλούσε!


ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ  Έλξης απέρριψαν την πρόταση για κινητοποιήσεις στα εμπορικά για τις προσλήψεις και την ασφάλεια κυκλοφορίας....επειδή είπαν πως δεν υπάρχει Κυβέρνηση και άρα δέκτης των κινητοποιήσεων!!!!
Ζήτησαν να κάνουμε νέα συνάντηση με το Υπουργείο (πως άραγε αφού δεν υπάρχει Κυβέρνηση) για να ...μας απαντήσει για τα προηγούμενα αιτήματα μας και αφού αξιολογήσουμε τις απαντήσεις να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις όταν ομαλοποιηθεί η...καθημερινότα !!! 

Ξεπέρασαν όμως τον εαυτό τους στην υποκρισία και ανακάλυψαν ότι υπάρχει Κυβέρνηση , όταν λίγο μετά ζήτησαν 24ωρη απεργία στις 22 Ιουλίου για το 3ο μνημόνιο !!!

Ο Πρόεδρος του Σωματείου ξεκαθάρισε ότι εφόσον ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ συνεχίσουν να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη των μηχανοδηγών, την λύση θα δώσουν οι  συνελεύσεις καθώς κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα συμφέροντα των μηχανοδηγών. Κάποιοι δεν πήραν το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών στο Σωματείο είπε.

Όσον αφορά στο θέμα ασφαλείας στα Τέμπη, όπως είπε ο ίδιος, θα παρέμβει και προσωπικά στις έρευνες που γίνονται για να μην ξαναβρεθεί μηχανοδηγός στην θέση των 2 συναδέλφων.


ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ σαν καλά συνεταιράκια, συμφώνησαν και στα οικονομικά χωρίς μειώσεις .

Και συμφώνησαν σε κοινή πρόταση που δεν μειώνει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις των μελών του ΔΣ αλλά μειώνει κατά 35% την αποζημίωση του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου και κατά 10 % των υπόλοιπων μελών του Προεδρείου. 
Απέρριψαν την πρόταση της ΣυνΕξέλιξης ,για μείωση των δαπανών μετακινήσεων των μελών του ΔΣ  κατά 30% και παρουσίασαν μια πρόταση που μειώνει τα έξοδα μετακίνησης ΜΟΝΟ στις συνελεύσεις.

Επίσης , παρότι τα οικονομικά του Σωματείου έχουν περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ απαίτησαν στις αποστολές της ALE να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ να  ταξιδεύουν άλλοι 2 εκπρόσωποι απο το Σωματείο, για να έχουν ....σφαιρική αντίληψη των όσων λέγονται , ενώ δεν δέχτηκαν ούτε την μείωση της ημερήσιας αποζημίωσης σε όσους ταξιδεύουν για τις αποστολές αυτές (που πρότεινε η +ΣυνΕξέλιξη).
Κανένας σεβασμός στα χρήματα των συναδέλφων,αυτό έχουμε να πούμε.
Δεν γνωρίζουμε αν ο Πρόεδρος θα δεχτεί να υπογράφει όλα αυτά.

Τέλος θα πρέπει να σταθούμε στις προκλητικές τοποθετήσεις του Γενικού Γραμματέα καθόλη την διάρκεια της συνεδρίασης με χαρακτηρισμούς υβριστικούς και προσβλητικούς προς τα μέλη της +ΣυνΕξέλιξης.
Ο Γενικός Γραμματέας, νομίζει ότι βρίσκεται στην Βουλή και αγορεύει ενώ δεν έχει καταλάβει τα αποτελέσματα των εγκληματικών του επιλογών την τελευταία τριετία.
Προφανώς ψάχνει την προσωπική του εξιλέωση.Κορυφαίο που είπε, είναι ότι οι μηχανοδηγοί φέτος δεν θα πάρουν άδεια και δεν θα πάνε διακοπές, επειδή ...δεν λειτουργούν οι Τράπεζες.
Στο παραλήρημα του έφτασε όμως να παραδεχτεί την αλήθεια.

Τώρα θα γίνεται και εσείς γερμανοτσολιάδες είπε (μιμούμενος τον Σαμαρά και τον Άδωνη) ,απευθυνόμενος στην +ΣυνΕξέλιξη και προφανώς θεωρώντας  ότι οι εκπρόσωποι της +ΣυνΕξέλιξης θα υπηρετήσουν την πολιτική των μνημονίων,της εντατικοποίησης της εργασίας και της διάλυσης του σιδηροδρόμου.

Και έλαβε πληρωμένη απάντηση απο τους εκπροσώπους της +ΣυνΕξέλιξης.
ΑΝ εσύ αισθανόσουν έτσι συνάδελφε Γραμματέα , εμείς δεν πρόκειται να το αισθανθούμε ΠΟΤΕ του είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου γιατί πολύ απλά κοιτάζουμε τους μηχανοδηγούς στα ΜΑΤΙΑ. 

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του Σωματείου , είπε ότι είναι  προφανής ο σκοπός των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ να εγκλωβίσουν το Σωματείο στην λογική που υπηρετούσαν πιστά μέχρι χτες για να πουν ότι είμαστε το ίδιο και αυτό.
Αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτό να συμβεί τόνισε.
ΔΕΝ είμαστε και ΔΕΝ πρόκειται να γίνουμε ίδιοι.

Εμείς τονίζουμε ότι οι συνεδρίασεις καταγράφονται και ουδέν μπορεί να αποκρυφτεί και εμείς πλέον δεν έχουμε καμία διάθεση να ωραιοποιούμε τα πράγματα.

Θα γράφουμε ότι λέγετε κατά γράμμα.

Στο τέλος της συνεδρίασης έγινε απο τον Γ.Γραμματέα  αναφορά σε κάποιες λίστες που βγήκαν με τις δευτερεύουσες στο ΜΑΙ  αφού προφανώς ενοχλήθηκε απο την αποκάλυψη της  καταφανούς ανισοκατανομής τους στο προσωπικό.
Το θέμα θα διερευνηθεί είπε ο Πρόεδρος . 
Τόσο για την ανισοτανομή όσο και για το ποιος έβγαλε την λίστα.



Το στέκι της έλξης 






3 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν προστέθηκαν χρόνια στο ασφαλιστικό,κάποιος στην ΠΕΠΕ άνοιξε σαμπάνιες.Ξέρεις τι είναι να μην έχεις να κάνεις τίποτα στην ζωή σου και να είσαι δυστυχισμένος και ξαφνικά να σου έρχεται ένα ασφαλιστικό σαν μάνα εξ ουρανού;
    Εδώ οι άνθρωποι αυτοί μας φτάσανε να έχουμε 61 χρονών συναδέλφους στα χειριστήρια, θα στεναχωρηθούν με το ασφαλιστικό ή για τις προσλήψεις;
    Το κόμμα να είναι καλά και να βάλουμε μετά τα παιδιά μας στην δουλειά.Και φυσικά να καλύψουμε αυτούς που φταίνε για την διάλυση της υποδομής.Μην στεναχωρήσουμε τους συνεταίρους μας.
    Είναι πολλά τα λεφτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λογικό να μειώσουν το τηλέφωνο του νέου Προέδρου κατά 35%.
    Αφού πλέον δεν γίνεται συνδιοίκηση θα έχει και λιγότερα έξοδα το Σωματείο!!! Ο άλλος μίλαγε ακόμα και για το ποιος θα πάει για χέσιμο.
    Πείτε μας όμως και πόσα πέρνανε,γιατί αν δεν πείτε θα ρωτήσουμε στις συνελεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eφόσον το καταστατικό της ΑLE προβλέπει την παρουσία του Προέδρου και Διερμηνέα ΜΟΝΟ στις συνεδριάσεις, ο Πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να μην υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής των υπολοίπων.
    Αν θέλουν κάποιοι εκδρομούλες αναψυχής ας πληρώσουν απο την τσέπη τους και όχι απο την δική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή