Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Αθλιότητες απο τον εκπρόσωπο (;;) της ΑΣΚΕ

Πραγματικά δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση η στάση του συναδέλφου Κλίτσα που  ανακαλύπτει συνεχώς παρασκηνιακές διεργασίες και προσπαθεί να παραπληροφορήσει τους συναδέλφους,καθοδηγούμενος απο την προφανή του εμπάθεια για συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο εκπρόσωπος της  ΑΣΚΕ ανακάλυψε (και κατήγγειλε δημόσια σε μηχανοδηγούς) ότι το Σωματείο ,
(η νέα του ηγεσία συγκεκριμένα, με την παλιά έχει σχέσεις στοργής και αγαστής συνεργασίας), ενοχλεί τηλεφωνικά μηχανοδηγούς και βοηθούς μηχανοδηγού για να τους πείσει να εργαστούν ως επίκουροι!

Σε επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο του Σωματείου, Γενιδούνια Κώστα και ρωτώντας τον για το θέμα λάβαμε την ξεκάθαρη απάντηση ότι ουδέποτε κανείς απο την +ΣυνΕξέλιξη (ή απο την επίσημη ΠΕΠΕ απο όσο γνωρίζει) δεν έχει ενοχλήσει κανένα συνάδελφο για το θέμα των επικουριών.

Για το θέμα έχει βγει στους χώρους εργασίας απο την Υπηρεσία ανακοίνωση καλώντας όσους επιθυμούν και μόνο να εργαστούν ως επίκουροι στο μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης. 
Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε πέρυσι όταν οι επικουρίες ήταν υποχρεωτικές. 
Τηρήσαμε την δέσμευση μας απέναντι σε όλους τους βοηθούς για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας των επικουριών, αποδείξαμε ότι πρώτα απο όλα σεβόμαστε την προσωπική ζωή του κάθε συναδέλφου και φυσικά δεν πρόκειται να ζητήσουμε απο κανένα (δεν είναι αυτός ο ρόλος μας) να εργαστεί ως επίκουρος. Για όσους συναδέλφους εκδηλώσουν ενδιαφέρον το Σωματείο είναι υποχρεωμένο να  προσπαθήσει για  να διασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαμονής τους. 

Τους τελευταίους 2 μήνες  έχουμε κάνει πραγματικό αγώνα για να αναδείξουμε την έλλειψη προσωπικού στον κλάδο που οδήγησε και στις τελευταίες καταργήσεις δρομολογίων.
Όσον αφορά τις δημόσιες τοποθετήσεις  του εκπροσώπου της  ΆΣΚΕ, δεν έκανε κανένα σχόλιο.
Απλά χαμογέλασε λέγοντας πως " αυτός δεν είναι   ο συνάδελφος που ενώ  δεν ήταν στην συνάντηση με τον κ.Παπαδημητρίου  έλεγε στους μηχανοδηγούς ότι ο δικηγόρος έβγαλε γνωμάτευση για το 30%  της 6ης μέρας (ενώ η ΠΕΠΕ μόλις προχτές του κοινοποίησε την απόφαση του ΣΕΠΕ;),ενώ συνεχώς αναπαράγει ανακρίβειες για την δράση του Σωματείου..
Η εμπάθεια του προς την +ΣυνΕξέλιξη είναι τόσο γνωστή (και διαχρονική), που πραγματικά προκαλεί την δικιά μας συμπάθεια, μας είπε!

 Άλλωστε όποτε κάποιος απο εμάς τον βλέπει και τον ρωτάμε τι εννοεί σε αυτά που καταγγέλλει , φεύγει τρέχοντας αρνούμενος τον διάλογο. Τα ίδια έκανε και στην τελευταία συνέλευση στο ΜΑΙ.
Έχουμε και σοβαρότερα θέματα όμως να ασχοληθούμε.
Συνταξιοδοτικό, προσλήψεις και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μας απασχολούν παράλληλα με την προσπάθεια για την επανακυκλοφορία των κομμένων δρομολογίων.
Είναι κρίμα που η πολιτική άποψη της ΑΣΚΕ  έχει μετουσιωθεί σε ένα λόγο παραληρηματικό, χωρίς κανένα επιχείρημα και πάντως μακριά απο την ελάχιστη δόση αλήθειας κατέληξε ο συνάδελφος Γενιδούνιας.

Εμείς συνεχίζουμε στο  πολύ δύσκολο έργο  που έχουμε μπροστά μας, μας είπε και δεν πρόκειται να ξαναασχοληθούμε με γραφικότητες και ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο: