Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Εξώδικο. της ΠΕΠΕ για την υποδομή - Απόλυτα υπεύθυνες οι Διοικήσεις για τυχον προβλήματα

 Θυμίζουμε ότι έληξε χτες η διορία που είχε προταθεί από τον Πρόεδρο του Σωματείου στην 1η συνεδριαση του νεου ΔΣ για το θέμα της επιστροφής των μεταταχθέντων και των προσλήψεων χωρίς να έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό. Διαβάζουμε το εξώδικο για την υποδομή (βλάστηση κτλπ) που στάλθηκε στις Διοικήσεις κ στο Υπουργείο Υποδομών. 
 Όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων της χρονιάς αυτής δημιουργήθηκε
αυξημένη βλάστηση κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, σε όλη την έκταση σχεδόν του δικτύου. Αυτό ασφαλώς θα έπρεπε να έχει ως συνέπεια την αυξημένη επιμέλεια ως προς τον αναγκαίο καθαρισμό της
βλάστησης που βρίσκεται παράλληλα στις γραμμές.
Αντίθετα όμως με τα παραπάνω, παρατηρούμε δυστυχώς ότι  υπάρχουν σήμερα παράλληλα στις γραμμές κλαδιά σημαντικού ύψους, τα οποία δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα, καθώς έρχονται σε επαφή με τις αμαξοστοιχίες κατά τη διέλευσή τους. Έτσι όχι μόνο περιορίζεται σε αρκετά σημεία η ορατότητα του μηχανοδηγού, και μάλιστα σε πολλές διαβάσεις, αλλά τα κλαδιά αυτά κτυπούν με δύναμη στις αμαξοστοιχίες.
Είναι προφανές ότι λόγω του παραπάνω προβλήματος εγκυμονούνται κίνδυνοι για τους μηχανοδηγούς, για τους επιβάτες, όπως και για το τροχαίο υλικό (παντογράφοι κλπ), πράγμα που καθιστά άμεσα αναγκαίο να πραγματοποιηθεί αμέσως και με επιμέλεια ο επιβαλλόμενος καθαρισμός των γραμμών.   
Με βάση τα παραπάνω διαμαρτυρόμαστε για την παραπάνω έλλειψη επιμέλειας  για σημαντικότατα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων, όσο και του επιβατικού κοινού.
Σας καλούμε να επιμεληθείτε το καθαρισμό των γραμμών από τη βλάστηση που βρίσκεται παράλληλά τους.
Σας καθιστούμε υπεύθυνους για όποιο πρόβλημα προκύψει στην ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών, στο προσωπικό τους, στους επιβάτες και στο τροχαίο υλικό..
       Κατόπιν των παραπάνω διαμαρτυρόμαστε για την  αμέλεια  για σημαντικότατα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων, όσο και του επιβατικού κοινού.
        
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα σε εκείνους προς τους οποίους απευθύνεται.
Αθήνα,  9 Ιουλίου 2015
Για την Π.Ε.Π.Ε.
   Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
          Κων/νος Γενιδούνιας                                               Βασίλειος Τουρλής  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου