Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Στάση εργασίας απο την ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ), στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 28η Ιουλίου 2015 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση 3ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας την
Δευτέρα 03/08/2015 του προσωπικού που απασχολείται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., σε ολόκληρο το δίκτυο και από ώρα 10.00 π.μ. έως ώρα 13.00 μ.μ.
Η απόφασή μας αυτή για απεργιακή κινητοποίηση είναι απότοκος της πλήρους αδιαφορίας που επιδεικνύετε για τα τεράστια ζητήματα της έλλειψης προσωπικού και της υποβάθμισης και απαξίωσης του τροχαίου υλικού, τα οποία πολλάκις σας έχουμε θίξει και έχουμε διαμαρτυρηθεί με ποικίλους τρόπους, ακόμη και μέσω της αποστολής παλαιότερου εξωδίκου, το οποίο - καθώς φαίνεται- πετάχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων. 
Αντίθετα, αντί να μεριμνείτε για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και την ευημερία του σιδηροδρόμου μέσω της στελέχωσης της εταιρείας με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, επιχειρείτε να υποβαθμίσετε το ήδη υπάρχον με την προώθηση ενός αμφιλεγόμενου Κανονισμού Κίνησης και Ελιγμών, ο οποίος στην ουσία ισοπεδώνει το σύνολο του προσωπικού επί των τραίνων με  κοινούς υπαλλήλους, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αντικατάστασή τους από φθηνότερα εργατικά χέρια σε επικείμενη ιδιωτικοποίηση.
  Σε κάθε παρόμοια προσπάθειά σας, θα μας βρίσκετε πάντα απέναντι σας, καθόσον δικό μας στόχος είναι να παλέψουμε για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, τον οποίο αισθανόμαστε "σπίτι μας" και να αποτρέψουμε την απαξίωσή του, αλλά και την φτωχοποίηση του προσωπικού του. 

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2015
     
 Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας  

           ΠΑΝΑΓ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ                                 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου