Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Κουτσούμπας: Είμαστε κάθετα αντίθετοι με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ

Αφού το λέει και το ΚΚΕ έτσι θα είναι.Ευρώ και ξερό ψωμί, μέχρι να βρούμε το κάτι άλλο.Όπως λέει και το τραγούδι,αυτό το "κάτι που θέλουμε όλοι". Αναλυτικότερα : 
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να δοκιμάσουμε και να
το τολμήσουμε είπε ο Δ.Κουτσούμπας»
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και από τη Σύρο ο Δημήρτης Κουτσούμπας κατηγορώντας την ότι έκρυψε από τον ελληνικό λαό την πραγματικότητα. 

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι
«έρχονται καινούργια μέτρα – φωτιά και ντύνονται με ένα σκεπτικό που λέει «εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, κάναμε μια σκληρή διαπραγμάτευση αυτούς τους μήνες, η τρόικα, οι εταίροι είναι ανένδοτοι» και πρόσθεσε. 

«Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να τα λέει αυτά διότι τα ήξερε και τα απέκρυψε από τον ελληνικό λαό, γιατί γνωρίζει τον ανέκαθεν αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, αλλά παρόλα αυτά έσπειρε αυταπάτες στον λαό, περί «κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού» και «πάλης να είμαστε μέσα εκεί». 
Ο Κουτσούμπας ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η πρόταση του ΚΚΕ δεν είναι σε καμία περίπτωση η έξοδος από το ευρώ. 
«Είμαστε επίσης κάθετα αντίθετοι, και δεν είναι αντίφαση αυτό, με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα. 
Διότι ξεκάθαρα λέμε στον ελληνικό λαό σε όλους τους τόνους, ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, όντας στην ΕΕ, όντας στην εξουσία που την έχουν συγκεκριμένοι, εάν πας σε δραχμή ή σε ένα άλλο νόμισμα όπως κι αν ονομαστεί αυτό, η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις στο λαό μας θα είναι εξίσου μεγάλες όπως και με τη συμφωνία - μνημόνιο που υπογράφεται τώρα.
Μπορεί να είναι και χειρότερες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που δε θα είναι μόνο έξι μήνες, όπως λέει ο κύριος Λαπαβίτσας ή διάφοροι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων κομμάτων. 
Διότι μπορεί να μην παίρνονται σε αυτή την περίπτωση τέτοια μέτρα όπως θα παρθούν τώρα για μισθούς, συντάξεις, μείωση του λαϊκού εισοδήματος και λοιπά, όμως η ίδια η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος που θα επέλθει, η οποία θα είναι πάνω από 50%, θα οδηγήσει σε πραγματική μείωση πάλι του λαϊκού εισοδήματος και δε λέω για όλα τα υπόλοιπα, ο πληθωρισμός, η μαύρη αγορά, οι αυξήσεις στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων που θα επέλθουν». Ποια είναι η πρόταση του ΚΚΕ, λοιπόν; 

Ο κ. Κουτσούμπας κατέστησε σαφές ότι η πρόταση που φέρνει προς συζήτηση το ΚΚΕ στον λαό, σημαίνει πως η λαϊκή συμμαχία στην εξουσία δεν θα κάνει διαπραγμάτευση με την τρόϊκα, θα καταργήσει όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους - που σημαίνει ρήξη και σύγκρουση με την Ευρωζώνη και την ΕΕ - θα προχωρήσει σε αποδέσμευση από την ΕΕ και σε κοινωνικοποίηση του ορυκτού πλούτου, των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, θα πάρει την αγροτική οικονομία στα χέρια της και θα οργανώσει την οικονομία με κεντρικό, επιστημονικό πανεθνικό σχεδιασμό
Σύμφωνα με τον Κουτσούμπα «δεν είναι επιχείρημα το γεγονός ότι αυτά δε γίνονται πουθενά, το ότι δηλαδή η κατάσταση είναι δύσκολη και αρνητική σε όλο τον κόσμο, όπου επικρατεί το καπιταλιστικό σύστημα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να το δοκιμάσουμε, που πρέπει να το τολμήσουμε, που αξίζει και τις θυσίες και τις δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει ο λαός». 

Εμείς τι να πούμε τώρα...
Προφανώς ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου τα Ευρώ θα τα τυπώνει η Ελλάδα.
Αλλά αφού το λέει το ΚΚΕ έτσι θα είναι.

Απο την kathimerini.gr

3 σχόλια:

  1. Ακριβώς όπως μας τα λέει και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ (ο Θεός να κάνει αυτήν την νέα ΑΣΚΕ- ΠΑΜΕ) στο ΜΑΙ.
    Είμαστε ενάντια στην υπερεργασία,αλλά δουλεύουμε πρώτοι τα δεκάωρα.(τι να κάνουμε ο γαμημένος καπιταλισμός τα επιβάλει).
    Είμαστε ενάντια στην πληρωμή αναπαύσεων,αλλά είμαστε οι πρώτοι όταν βγαίνουν στον πίνακα.(τι να κάνουμε,να καταργήσουμε τα τρένα).
    Θέλουμε απεργία διαρκείας,αλλά είμαστε απεργοσπάστες.΄(να χάσουμε το ένσημο;).
    Θέλουμε προγραμματισμό εργασίας,αλλά όταν οι συνάδελφοι προσφεύγανε στην Επιθεώρηση Εργασίας και τον επιβάλανε στο ΜΑΙ (2 χρόνια πριν ακριβώς) εμείς κάναμε λόγο για τους μηχανισμούς του αστικού κράτους και τους Βέλγους, Ολλανδούς που έρχονται κτλπ.(μας χαλάει η σούπα).
    Και φυσικά βρίζουμε απερίφραστα έχοντας προσωπικές εμπάθειες.Και μόλις μας ρωτάνε συνάδελφοι(παρουσία εκπροσώπων της παράταξης που βρίζουμε)τι συμβαίνει,τρέχουμε να φύγουμε.(όπως πάντα).
    Μετά πέρνουμε τηλέφωνο την ΔΑΚΕ,μας λέει την άποψη της και συνεχίζουμε να την αναπαράγουμε στο ίδιο βιολί.
    Και ναι,ναι,ναι αυτή ακριβώς είναι η νέα ΑΣΚΕ.
    Ένα κακέκτυπο της ΔΑΚΕ, ένα κακό αντίγραφο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η προβοκάτσια ολκής σε βάρος του ΚΚΕ που θα τη ζήλευε και ο Μανιαδάκης, στην ιστοσελίδα ενός φασίστα ίσως να ήταν και αναμενόμενη. Στην ιστοσελίδα όμως κάποιων που παρουσιάζονται σαν «αριστεροί» έως και κομμουνιστές... τί σημαίνει;!

    Σκεφτείτε παλικάρια ποιόν εξυπηρετεί ο αντικομουνισμός έστω και χοντροκομμένος.

    «Υπάρχει ένα είδος αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από τη δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δε θα μπορούσε να κάνει η δεξιά.»
    -Ανιέλι (ιδιοκτήτης της FIAT )

    Διαχείριση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης έστω και από «αριστερή» κυβέρνηση, είτε με ευρώ είτε με δραχμή, συνεπάγεται την προσαρμογή των εργατικών -λαϊκών αναγκών στα όρια των κάθε φορά κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Γι αυτό όλος ο αγώνας του ΚΚΕ σήμερα γίνεται στην κατεύθυνση της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης υπέρ της εργατικής τάξης ώστε να μπορέσει να αλλάξει δρόμο η χώρα, να εγκαταλείψει τον καπιταλιστικό δρόμο. Να ενισχυθούν τα αντικαπιταλιστικά- αντιμονοπωλιακά χαρακτηριστικά και ο προσανατολισμός του κινήματος. Μόνο έτσι μπορεί ο λαός να συγκροτηθεί σε μια αποφασιστική δύναμη και να επιβάλλει τη δική του διέξοδο.

    Οι συνδικαλιστές που θέλουν να λέγονται ταξικοί σ΄ αυτήν την πορεία πρέπει να κινηθούν και όχι να μπαίνουν κάτω από τις σημαίες της αντίπαλης τάξης και να τραβούν μαζί τους και τους εργαζόμενους.

    Ζαφείρης Βελλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ε αφού τα γράφει η καθημερινή του Αλαφούζου.....ετσι θα ειναι.....ξέρω δημοκρατία έχουμε και ακούγονται τα πάντα εδω μέσα....αλλά εργαζόμενοι και ''εργατικά μπλοκ''να συντάσσονται με της απόψεις του Αλαφουζου.....δεν μου κάθετε και τόσο ''δημοκρατικά''

    ΑπάντησηΔιαγραφή