Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Δελτίο τύπου ΠΟΣ για την χτεσινή κατάληψη

Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο προχώρησαν, σήμερα το πρωί, σε συμβολική ολιγόωρη κατάληψη του μεγάρου του ΟΣΕ, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, αλλά και στη συνεχή απαξίωση του σιδηρόδρομου, που προωθούνται από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. 
Παράλληλα, οι σιδηροδρομικοί διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση, από πλευράς της Πολιτείας, της υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και στην τοποθέτηση των νέων διοικήσεων, αφού τα σχετικά ΦΕΚ, είτε άργησαν να δημοσιευτούν, είτε
δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα. 
 Γενικότερα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, με το τροχαίο υλικό ν’ αγγίζει τα όρια λειτουργίας, οδηγούν μαθηματικά στην περικοπή επιβατικών δρομολογίων, στην αδυναμία ανταπόκρισης στις ανάγκες των εμπορευματικών μεταφορών, αλλά και σε επικινδυνότητα για τα στάνταρ ασφάλειας της κυκλοφορίας. 
Ο καθημερινός αγώνας των εργαζομένων για την εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου, όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται, αλλά η Πολιτεία οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση, χωρίς την ελάχιστη διασφάλιση της Σ.Σ.Ε. (η οποία έχει λήξει εδώ και 8 μήνες). 
Οι σιδηροδρομικοί ζητούν από την κυβέρνηση να ματαιώσει τα πειράματα της ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου και να λάβει μέτρα, ώστε να σταματήσει η απαξίωση, που με δική της ευθύνη, μεγιστοποιεί καθημερινά τις πιθανές σοβαρές επιπτώσεις, τόσο στο σιδηρόδρομο, όσο και στο επιβατικό κοινό.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου