Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Πως έζησε την επίθεση ο οδηγός του συρμού στο μετρό των Βρυξελλών

Ο Κριστιάν Δελάς ήταν ο οδηγός του μοιραίου συρμού, ο οποίος έμελλε να δεχτεί το φονικότρομοκρατικό χτύπημα στο σταθμό του μετρό Μολεμπέκ των Βρυξελλών. Η ώρα είναι 09.15 το πρωί και ο συρμός κινείται με κατεύθυνση το Arts-Loi, όταν ακούγεται μια τεράστια έκρηξη. Όπως μεταδίδει η
βελγική τηλεόραση, ο οδηγός επιχειρεί να σταματήσει άμεσα το συρμό του μετρό, ο οποίος και αποτελείται από τέσσερα βαγόνια. Αρχικά, θεωρεί πως πρόκειται για κάποια τεχνική βλάβη, σύντομα όμως αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για κάτι πολύ πιο σοβαρό.
Ο Κριστιάν είναι από τους τυχερούς που δεν τραυματίζονται και σπεύδει άμεσα προς βοήθεια των επιβαινόντων που βρίσκονται στα βαγόνια του συρμού. "Έκανα απλά αυτό που έπρεπε" εξηγεί ο κ. Ντελάς στην βελγική ραδιοτηλεόραση RTBF. "Δεν είχα τίποτα, κανένα τραύμα. Ακολούθησα την προβλεπόμενη διαδικασία, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σας πω" σημειώνει ο οδηγός του μετρό.
Εκπρόσωπος του φορέα του βελγικού μετρό αναφέρει πάντως πως η αντίδραση του οδηγού ήταν παραδειγματική. "Απέδειξε ιώβεια ψυχραιμία. Εκκένωσε και βοήθησε τους επιβάτες, από τα πρώτα κιόλας λεπτά μετά την επίθεση". Όλοι οι εργαζόμενοι στο μετρό χαιρέτισαν την άμεση αντίδραση του συναδέλφου τους.

"Είμαι καλά"

Ο οδηγός, όταν κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο της έκρηξης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, προκειμένου να καθησυχάσει φίλους και κοντινούς ανθρώπους. "Για όλο τον κόσμο, ευχαριστώ για τα τηλεφωνήματα, ο Papy είναι καλά. Όλα είναι καλά εδώ" σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου