Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Η γραμμή στην Δράμα άνοιξε,ας θυμηθούμε τώρα τις προφητείες του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για το θέμα


Μιας και η γραμμή μεταξύ Δράμας- Αλεξανδρούπολης σήμερα επαναλειτούργησε και τα τρένα κυκλοφορούν κανονικά,-είμαστε όλοι χαρούμενοι για αυτό-είπαμε να θυμίσουμε τις προφητείες της ιερής αγελάδας του συνδικάτου μας, του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για το θέμα. Είναι Σεπτέμβριος, η γραμμή κλείνει για τα έργα και
οι προφήτες της καταστροφής ξεκινούν κάπως έτσι: 
Νέα Πελοπόννησος στην Θράκη είναι η πρώτη πιστολιά των γραφικών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών,όπου μεταξύ άλλων καταγγέλλουν -απο συνήθεια- την ηγεσία της ΠΕΠΕ επειδή επέτρεψε να γίνουν... έργα.Αν μέναμε όμως μόνο σε αυτό, θα μιλάγαμε για απλές περιπτώσεις μικροπολιτικής.

Η φαντασία του συγγραφέα των ανακοινώσεων του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών όμως, ΔΕΝ μπορεί να αφήσει χαμένη την ευκαιρία.

Συνεχίζει την καταστροφολογία 

  • Είμαστε ακόμα στην θεωρητική φάση  με άγνωστο το που θα βρεθούν τα χρήματα αλλα  είμαστε και πολύ μακριά από το να ξεκινήσουνε εργασίες...
  • Για την ανάταξη της γραμμής θα απαιτηθούν όσα και τα κονδύλια του ΟΣΕ!
  • Ο ΟΣΕ θα χρηματοδοτήσει τους ιδιώτες με τα αποθεματικά του έτσι  ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τα ΣΔΙΤ που είναι κόκκινο πανί  για τους εργαζόμενους στην γραμμή και είναι πάνω από 700 άτομα... (ακόμα ψάχνουμε τα ΣΔΙΤ)
  • Τίποτα δεν είναι έτοιμο για να ξεκινήσει η αποκατάσταση βλαβών καθώς τα ποσα που απαιτούνται είναι και θέμα διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους τροικανούς..Και ΌΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ...
  • Στο ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών έβλεπαν ένα εκβιαστικό δίλλημα το κλείσιμο της γραμμής για να μπούν από την πίσω πόρτα τα ΣΔΙΤ ως αναγκαία πρακτική και ως μοναδική λύση!
  • Πέρα απο αυτό όμως είχαν και άλλο ένα όραμα. Έβλεπαν με τα έργα στην γραμμή, στόχευση στα αποθεματικά του ΟΣΕ καθως τα ευρωπαικά πακέτα είναι ακόμα στο πακετάρισμα και οι ιδιώτες στενεύονται λίγο (..)
  • Είχαν και αγωνία οι σύντροφοι. Λέγανε χαρακτηριστικά " Τα λεφτά υπάρχουν;Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί; Οι εργασίες εχουν ανατεθεί;Πως αποφασίζουν ξαφνικά την αναστολή των δρομολογίων;" (Έπρεπε ρε παιδί μου -λέμε εμείς τώρα-να δώσει μια εργολαβία σε μια εταιρεία φάντασμα ο ΟΣΕ, μετά να την πάρει ένας άλλος, μετά ένας άλλος,μετά να πάμε στα δικαστήρια και....να περιμένουμε 30 χρόνια.Είχαν καλομάθει τα συντρόφια με αυτές τις περιπτώσεις και τους φάνηκε περίεργη η γρήγορη διαδικασία).
Και απο συνήθεια τα γνωστά απο το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που έχει αγαπήσει την σημερινή ηγεσία του Σωματείου μας, όσο λίγες στην ιστορία. Τέτοια καψούρα με την έλξη το ΠΑΜΕ, είναι μάλλον γιατί ο Πρόεδρος τους γοητεύει : Διαβάζουμε : 
" Απάραδεκτη η ηγεσία της ΠΕΠΕ που δεν βγαίνει να τον καταγγείλει (Tον ΟΣΕ εννοούν εδώ) που τους απέκρυψε ένα τόσο σημαντικό θέμα ή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ έλξης δεν θέλει να στεναχωρήσει τον εκλεκτό της κυβέρνησης τους;"
Και επειδή η ιερή αγελάδα του συνδικάτου πάντα θέλει να μας θυμίζει ότι επιτελεί και πολιτικό σκοπό με αφορμή την κυκλοφορία μερικών εμπορικών τις ημέρες των έργων κατέληγε  στο βαθυστόχαστο : 

"Μόνη προτεραιότητα για αυτή την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα  εμπορικά των πολυεθνικών και όχι  οι ανάγκες του  λαού για μεταφορά " 
Προφανώς για αυτό κατήργησε τα εμπορικά το τριήμερο (λέμε εμείς) και όλα τα επιβατικά πάνε κανονικά!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Οι άνθρωποι φαντάζονται σενάρια, τα πλάθουν και τα αναπαράγουν κατά το δοκούν. Αν κάποιο κάτσει,δικαιώθηκαν ιστορικά!
Μέσα στον πανικό τους, επειδή πλέον δεν έχουν και πολλά επιχειρήματα, πετάνε λάσπη.
" Η ηγεσία της ΠΕΠΕ απέκρυψε το κλείσιμο της γραμμής" , 
μετά προσωπικές επιστολές και sms "Συνάδελφοι, η ηγεσία της ΠΕΠΕ σας άφησε στο έλεος του Θεού", 
αφού αυτό δεν πιάνει πάνε στο  επόμενο "Συνάδελφοι τέλος οι διανυκτερεύσεις, τέλος οι ελιγμοί" , 
αφού τρώνε σφαλιάρα και σε αυτό συνεχίζουν στο επόμενο " Η ηγεσία της ΠΕΠΕ επιτρέπει την κακοδιαχείριση στο ΜΑΙ", 
βγαίνουν τα στοιχεία στον πίνακα, σβουρίζει στα αυτιά η νέα σφαλιάρα, περνάμε πλέον στο τελειωτικό "Πρόεδρε γιατί δεν κάνεις εφεδρεία ; "
 Kαι όταν τους ρωτάει κάποιος, καλά ο Πρόεδρος του Σωματείου σας δουλεύει; Αυτοί αλληλοκοιτάζονται και βλέπουν τα στελέχη τους σε Ομοσπονδίες,Σωματεία,Εργατικά Κέντρα που έχουν απαλλαγή και έφτασε στο σημείο η Υπηρεσία να τους χρωστάει μέρες κανονικής άδειας εδώ και καμιά δεκαετία, κάθε χρόνο μερικές φορές.
Και εκεί σκύβουν το κεφάλι....
Αυτό το στέκι φταίει,μονολογούν.
Μας έχει κάνει το βιός,αβίωτο......

Αλήθεια συνάδελφοι του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών, τώρα που άνοιξε η γραμμή τι έχετε να πείτε;
Ξέρουμε,ξέρουμε....Πάμε στο επόμενο θέμα.....Τα γνωστά!  Ακατούρητοι οι μηχανοδηγοί στο ΜΑΙ με τα νέα κυκλώματα εργασίας....Και πάει λέγοντας.

Αλλά ποιος αλήθεια σήμερα σας πέρνει στα σοβαρά στον σιδηρόδρομο, με αυτούς που έχετε βάλει να σας εκπροσωπούν σε social media και διαδίκτυο ;
Τα παιδιά για τα θελήματα της ΠΑΣΚ έχετε καταστεί και καμιά φορά και της ΔΑΚΕ! 
Και όταν μιλήσουμε ΕΜΕΙΣ για παρασκήνιο (όταν πρέπει) θα κλάψετε με μαύρο,κόκκινο δάκρυ για τα όσα διαχρονικά έχετε πράξει.

Ας πάμε ένα καλό για αρχή!
Αλήθεια ,στην παρέμβαση που κάνατε για παράδειγμα επειδή δεν άφησε η κακιά Κυβέρνηση τον αετό σας να παρεβρεθεί στην συνέλευση της έλξης στην Θεσσαλονίκη, θα μας πείτε τι σας απάντησαν; 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


3 σχόλια:

  1. Τώρα θα βγουν κ θα πουν δεν άνοιξε την Πελοπόννησο η ηγεσία της Πέπε ! Αλλά ειναι τέτοια κουφάλα ο γενι που μπορεί να έχει βάλει καμία πρόβλεψη στην σύμβαση με τα ύγος κ να τους κάνει να τρέχουν σύντομα.
    Ποιος άλλωστε περίμενε μηχανοδηγους στον ΟΣΕ; Κανείς. Αλλά κάποιος το έλεγε 1 χρόνο τώρα ! Μαντέψτε ποιος.

    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή