Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Απαράδεκτη μεθόδευση στο ΜΘ


Το στέκι της έλξης καταγγέλλει τον Προϊστάμενο Βόρειας Ελλάδας για την απόφαση του να στείλει για ιατρικές εξετάσεις μηχανοδηγούς
το πρωί ενώ το απόγευμα τους προγραμμάτιζε κανονικά σε υπηρεσία.

Η εξέλιξη αυτή,αποτελεί συνέχεια της αντεργατικής συμπεριφοράς του πρώην συνδικαλιστή της ΠΑΣΚ στα όργανα της ΠΟΣ, συναδέλφου Ναθαναηλίδη που ξέχασε ΚΑΙ αυτός σε ένα βράδυ ότι κάποτε πέρασε απο την θέση του μηχανοδηγού.
Αυτές οι μεθοδεύσεις και οι τακτικές δεν έχουν ξανασυναντηθεί στην ιστορία της έλξης και δείχνουν το μέγεθος του εσωτερικού προβλήματος με τις λογικές παραγοντίσκων που θέτουν σε κίνδυνο πρώτιστα την ασφάλεια κυκλοφορίας για να υπηρετήσουν άραγε ποιον και τι,παρά MONO την εργοδοσία για να παραβιάσει όρους συμφωνημένους χρόνια τώρα .
Την ίδια ώρα, ο Προϊστάμενος Κεντρικής Υπηρεσίας,αυτός δηλαδή που είναι υπεύθυνος για τον προγραμματισμό εργασίας και κορυφαίος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ στην Ομοσπονδία, Νώντας Θεοδωρόπουλος, δήλωνε ...άγνοια για το θέμα.
Σοβαρά παράπονα υπάρχουν και για τις σχέσεις του συναδέλφου Ναθαναηλίδη με το προσωπικό του ΜΘ όταν αυτός αντικαθιστά - με ποια απόφαση άραγε-  τον συνάδελφο στον καθημερινό προγραμματισμό εργασίας στο μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης.
Για το θέμα με τις ιατρικές εξετάσεις και αυτό που συνέβη τις τελευταίες μέρες θα υπάρξουν και ενέργειες απο το Σωματείο μας,αφού πρώτα απο όλα αποτελούν παραβίαση απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμφωνημένων όρων στην ΣΣΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Οι προγραμματισμένες περιοδικές εξετάσεις είναι μεροκάματο και ώρα εργασίας. Κάποτε γίνονταν εύκολα στα πολυιατρεία, τώρα θέλουν Νοσοκομεία και αναμονές. Αλήθεια τα θυμάστε τα Πολυιατρεία; Όχι; Τα έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ; Μα τότε θα τα θυμόσασταν. Τι έγινε με τα λαμόγια του ΤΑΠΟΣΕ που έφαγαν τα λεφτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή